Τον Σεπτέμβριο επιστρέφει το Ράλι Ακρόπολις μετά από οκτώ χρόνια (video)

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα αρχίσει να γράφεται από τον Σεπτέμβριο. Το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις, με ιστορία από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έπειτα από απουσία μίας οκταετίας.

Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα στραφούν και πάλι στην Ελλάδα, η επάνοδος του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του κορυφαίου θεσμού αγώνων Ράλι αποτελεί γεγονός.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: “Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλι των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλι που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της”.

Ο ιστορικός αγώνας, που στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για τη διετία 2021-2022. Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέφερε ότι: “Για το Ακρόπολις, το ράλι που είναι γνωστό για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου. θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη Νότιο Αμερική”.

Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μπουζαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος