Αυτές είναι οι 5 πιο «cool γειτονιές του κόσμου»

Array

Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για τις διακοπές – η στιγμή που ανακαλύπτεις την πλευρά της πόλης που είναι σαφώς πιο δημοφιλής στους ντόπιους παρά στους τουρίστες.

Ίσως είναι το καφέ μπαρ εκτός δρόμου με τον καλύτερο καφέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ, το υπόγειο μπαρ που δεν έχει πινακίδα στον δρόμο από πάνω, ή το εστιατόριο που σερβίρει λαχταριστές τοπικές λιχουδιές για τις οποίες δεν έχετε ακούσει λέξη.

Το παγκόσμιο μέσο ενημέρωσης Time Out δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις πιο cool γειτονιές του κόσμου.

Στην κορυφή της λίστας για το 2022 βρίσκεται η πολυσύχναστη Colonia Americana, που βρίσκεται στην πόλη Γκουανταλαχάρα στο δυτικό Μεξικό. Το Time Out λέει ότι το εκλεκτικό μείγμα της Colonia Americana από ιστορικά αρχοντικά Art Deco και μουσικές σκηνές που εδρεύουν σε αποθήκες κατέκτησε την πρωτιά.

Αυτές είναι οι 5 πιο «cool γειτονιές του κόσμου»«Η Γουαδαλαχάρα ξεπηδάει ως ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε και η Colonia Americana είναι το μέρος που πρέπει να βρεθείτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο ταξιδιωτικός συντάκτης του Time Out, James Manning, σε δήλωσή του. «Είναι το σπίτι μιας δημιουργικής κοινότητας που ανοίγει τα όρια, ενός αυξανόμενου αριθμού καταπληκτικών χώρων για φαγητό και μερικών από τις καλύτερες νυχτερινές δραστηριότητες στο δυτικό ημισφαίριο. Και η ζωή στους δρόμους είναι ασυναγώνιστη».

Η λίστα του Time Out είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης έρευνας στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τα αγαπημένα τους σημεία στην πόλη τους. Οι συντάκτες του Time Out στάθμισαν επίσης την τοπική τους εμπειρία με στόχο να δημιουργήσουν τον απόλυτο οδηγό, προβάλλοντας 51 από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου. Οι 20 κορυφαίες είναι «με απλά λόγια, εκπληκτικά μέρη για να βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή», αναφέρει το Time Out.

Εκλεκτικές γειτονιές

Μετά την πρωτιά της Colonia Americana ακολουθεί η παραποτάμια συνοικία Cais do Sodré της Λισαβόνας, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα. Η πορτογαλική γειτονιά που φημίζεται εδώ και καιρό για την έντονη νυχτερινή της ζωή, έχει γίνει πλέον διάσημη και ως σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες. «Αυτή είναι η γειτονιά όπου οι πιο υποσχόμενοι νέοι σεφ της Λισαβόνας ανοίγουν νέα εστιατόρια», αναφέρει το Time Out, αναφέροντας το Quiosque de São Paul και το Tricky’s ως κορυφαία σημεία για ποτό και φαγητό.

Τρίτο στη λίστα του 2022 είναι το Wat Bo Village, στο Siem Reap της Καμπότζης. Σύμφωνα με το Time Out, η περιοχή γύρω από τη θεαματική παγόδα Wat Bo είχε μια « μεγάλη λάμψη» τον τελευταίο χρόνο. Τα ξενοδοχεία μπουτίκ Viroth’s και Treeline Urban Resort αποτελούν σημεία αναφοράς, μαζί με το εστιατόριο Tevy’s Place, το οποίο σερβίρει νόστιμα βιολογικά γεύματα και λειτουργεί επίσης ως κοινωνική επιχείρηση που ενισχύει τις ντόπιες γυναίκες.

Η αμερικανική γειτονιά με την υψηλότερη βαθμολογία βρέθηκε στην τέταρτη θέση – το Ridgewood της Νέας Υόρκης. Το Time Out λέει ότι η ισορροπία αυτής της περιοχής που βρίσκεται στο Queens με τα νέα, ανερχόμενα μπαρ και εστιατόρια, μαζί με θεσμούς όπως το ζαχαροπλαστείο Rudy’s Bakery  το οποίο άνοιξε το 1934, της χάρισε μια θέση στη λίστα του 2022.

Εν τω μεταξύ, το Mile End στο Μόντρεαλ του Καναδά συμπληρώνει την κορυφαία πεντάδα του Time Out, που περιγράφεται ως μια «περιπατητική γωνιά» που φιλοξενεί «μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία και κατασκευαστές κηροπήγιων».

Ο Dave Calhoun, επικεφαλής περιεχομένου του Time Out για τη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι στόχος της ετήσιας λίστας ήταν να αναδείξει περιοχές που δεν είναι  «ομογενοποιημένοι, εταιρικοί προορισμοί», αλλά που αντίθετα «έχουν μια ανεξάρτητη και φιλόξενη ατμόσφαιρα».

«Μπορεί να μπορείτε να τις διασχίσετε με τα πόδια σε μισή ώρα ή λιγότερο, αλλά είναι γεμάτες με αρκετές εμπειρίες για να περάσετε μέρες ολόκληρες εξερευνώντας τις», είπε.

Πηγή: (CNN)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος