Σ. Ζαχαράκη: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για Τουρισμό – Στις επόμενες 10 μέρες πιστώνεται σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες μεγάλο μέρος από τα 11 εκατ. που τους οφείλονται

Κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση της περιόδου του Πάσχα αλλά και προβλέψεις για την Πρωτομαγιά και την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε για «υψηλή διάθεση και υψηλό ποσοστό κρατήσεων για πολλούς προορισμούς στην Ελλάδα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει μια «ενδιαφέρουσα γεωγραφική διάχυση» πέρα από τα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.
Προσώρας ο αριθμός των κρατήσεων για τις προγραμματισμένες πτήσεις είναι περισσότερος και από το 2019, ανέφερε η κ. Ζαχαράκη. «Είδαμε ότι έχουμε περισσότερες πτήσεις σε περισσότερους προορισμούς, με μεγαλύτερη χωρητικότητα στα αεροπλάνα», είπε η υφυπουργός Τουρισμού προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να δούμε την πληρότητα.

Η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε επίσης την έναρξη σήμερα Πέμπτη 28/4 ενός τριήμερου κρουαζιέρας από το Λαύριο που θα είναι και Ηome Port, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερη μέση δαπάνη.

Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό για το Λαύριο, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «από τους 70.000 επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να περάσουν από το Λαύριο, αυτοί θα είναι Ηome Port, ταξιδεύουν δηλαδή μέχρι την Αθήνα, μέχρι το Ελ. Βενιζέλος, πηγαίνουν στο Λαύριο, από εκεί παίρνουν την κρουαζιέρα και επιστρέφουν εκεί.

«Τι σημαίνει αυτό; Τέσσερις φορές πάνω η μέση δαπάνη. Άρα για την τοπική κοινωνία, για την οικονομία κάθε περιοχής είναι μια σημαντική ανάσα», τόνισε η κ. Ζαχαράκη συμπληρώνοντας πως αυτό αφορά και πολλά άλλα λιμάνια στην Ελλάδα πέρα από τον Πειραιά όπως αυτά της Θεσσαλονίκης, της Πρέβεζας, του Βόλου, του Κατάκολου και φυσικά σε κλασικούς προορισμούς όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη κτλ.

«Ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον εγχώριο τουρισμό με τα προγράμματα που ήδη τρέχει ο ΟΑΕΔ», σημείωσε η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες θα δουν τις επόμενες 10 μέρες στους λογαριασμούς τους ένα μεγάλο κομμάτι από τα 11 εκατομμύρια που τους οφείλονται.

«Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ανά 10-15 μέρες γιατί είναι πολύ σημαντικό να δίνεται και αυτή η ένεση ρευστότητας» κατέληξε η κ. Ζαχαράκη εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τις αυξημένες κρατήσεις που μετά τις 3 πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, αναθερμάνθηκαν σημαντικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος