Βαρκάδα στο αναβαθμισμένο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση – Μια όαση πρασίνου εντός της Αττικής (video)

«Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε στον πολίτη από την πρώτη στιγμή. Ο περιφερειάρχης Αττικής αναβαθμίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λεωτσάκος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Κάνοντας πετάλι σε μια από τις βάρκες, σε σχήμα κύκνου, που διατίθενται δωρεάν για τους επισκέπτες του πάρκου Τρίτση ο κ. Λεωτσάκος μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τη νέα εικόνα του σημαντικού αυτού πνεύμονα πρασίνου στην Αττική.

«Ο πολίτης της Αττικής μπορεί πλέον να το επισκέπτεται και να το απολαμβάνει, με πολλές δράσεις και δραστηριότητες» ανέφερε ο κ. Λεωτσάκος μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το πάρκο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

Από την πλευρά της η Μίνα Χατζηαθανασίου, Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης, αναφέρθηκε στο έργο της στεγανοποίησης της λίμνης που ολοκληρώθηκε πριν από είκοσι ημέρες. Στη λίμνη Νο5 έχει στηθεί ένα χριστουγεννιάτικο πλωτό χωριό με σημείο αναφοράς το κεντρικό στολισμένο δένδρο του, ένα πλωτό παγόβουνο με πιγκουίνους, αλλά και το πλωτό παραμύθι του Hans Christian Andersen του μολυβένιου στρατιώτη με την μπαλαρίνα στο “χάρτινο” καράβι του.

Λαμπερός στολισμός και η μουσική κάλυψη

«Για πρώτη φορά όλες οι εορταστικές δράσεις θα γίνουν όλες σε λίμνη, με λίμνη και ποδήλατα στις λίμνες του πάρκου» δήλωσε η κ. Χατζηαθανασίου, αποκαλύπτοντας ότι μετά τις καταστροφικές φωτιές βρήκαν καταφύγιο στο πάρκο πάρα πολλά πουλιά.

Κατά μήκος της κεντρικής διαδρομής και περιμετρικά των λιμνών, χάρη στον επιπρόσθετο εορταστικό φωτισμό αναδείχθηκαν οι δενδροστοιχίες και το υδάτινο στοιχείο και ταυτόχρονα ο επισκέπτης του χώρου έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο πάρκο υπό την αντίστοιχη εορταστική μουσική υπόκρουση. Επίσης, στο Πάρκο θα υπάρχει τουριστικό τρενάκι για όσους θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους οδικώς στα δρομάκια του πάρκου.

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής, τόσο ο φωτισμός όσο και το ηχητικό σύστημα εναρμονίζονται και σέβονται την ορνιθοπανίδα του χώρου και το περιβάλλον γενικότερα. Ο φωτισμός είναι σε θερμούς τόνους και ο ήχος καλύπτει συχνότητες όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία έτσι ώστε να μην υπάρχει όχληση τόσο στην πανίδα όσο και στους επισκέπτες του Πάρκου.

Οι δωρεάν βαρκάδες γίνονται καθημερινά (13.00 – 18.00) και τα Σαββατοκύριακα (10.00 – 15.00 & 15.00 -18.00), ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, rapid ή self test). H εορταστική δράση θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Πώς φτάνει κανείς εκεί

Η πρόσβαση στο Πάρκο γίνεται μέσω πέντε κύριων εισόδων. Οι δύο βρίσκονται στα ανατολικά, επί της  Λεωφόρου Δημοκρατίας (είσοδοι Α: Μουστακλή και Β: Δημοκρατίας), μία στα νότια, επί της οδού Μπίμπιζας (είσοδος Γ: Μπίμπιζα) και δύο βρίσκονται στα δυτικά, επί της λεωφ. Φυλής (είσοδοι Δ: Φυλής νότια και Ε: Φυλής βόρεια).

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος