Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια – Στις 3 τα ξημερώματα η ψηφοφορία

Ξεκίνησε λίγο πριν στις 10 το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, βάσει της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το οποίο ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί περίπου στις 3 τα ξημερώματα και αμέσως θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Το πολιτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ψηφοφορία κατά την οποία θα διαπιστωθεί πόσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο, θα ακολουθήσουν την ίδια στάση και δεν θα ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική γραμμή.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι «οδηγηθήκαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό βάσει του οποίου καλούμαστε σε έκτακτες συνθήκες να νομοθετήσουμε. Οδηγηθήκαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης, αγγίξαμε τα όρια της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος», πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση ταυτόχρονα με την προσπάθειά της ανέδειξε και τα όρια και τις ανοχές της Ευρώπης απέναντι στις δημοκρατικές επιλογές των λαών της.

Κριτική στον πρωθυπουργό για τις πράξεις και τις παραλείψεις του εξαμήνου που επιδείνωσαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στην Βουλή, ενώ ανέδειξε και την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο εσωτερικό του κόμματός του και στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και όχι στην αντιπολίτευση.

Αλήθεια και πραγματικότητα χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τονίζοντας: «Όχι άλλα ψέματα και υπεκφυγές». Ο κίνδυνος του grexit και τα σχέδιο του Σόιμπλε παραμένουν στο επάνω συρτάρι, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας πως αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι ο εκσυγχρονισμός του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και οι αλλαγές που προωθούνται «σχετίζονται και με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, ευνοούν ποικιλοτρόπως τις τράπεζες και το κεφάλαιο».

Οι πρώην κυβερνήτες στεναχωριούνται γιατί δεν είναι πιο βαριά τα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να κυβερνήσει. Είναι καιρός να ξεκινήσει σοβαρό διάλογο με τις δυνάμεις που στήριξαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, και να υπάρξει νέο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαπίστωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 η κυβέρνηση θα έχει φέρει συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τους Θεσμούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και ο φόρος για τους αγρότες, και σε έντονο ύφος ζήτησε να μην κάνουν κάποιοι τα βαποράκια, αναφερόμενος σε σενάρια που κυκλοφορούν ότι θα έρθει τρίτο και τέταρτο πακέτο μέτρων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας αποτελεί πολυσχιδές κείμενο και πως οι όποιες προβληματικές ρυθμίσεις που περιέχει, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τις επιλύσει με το πιο σωστό τρόπο, εάν η χώρα κατορθώσει να επιβιώσει στις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος