Πρεμιέρα των ενδιάμεσων εκπτώσεων την Τρίτη 2 Μαΐου

Για δύο εβδομάδες θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που αρχίζουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται για  την Κυριακή 7 Μαΐου το άνοιγμα των καταστημάτων με προτεινόμενο ωράριο 11 με 6 το βράδυ. Εκτός των ήδη εκφρασμένων αντιδράσεων από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων και ο κόσμος του εμπορίου εκφράζει τις ανησυχίες του. Επίσης το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, ανακοίνωσε για την Κυριακή 7/5, στις 9.30πμ, στην Ερμού (Σύνταγμα) απεργιακή συγκέντρωση.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:

«Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ, του ΙΝΕΜΥ, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν συμβάλει στην τόνωση του τζίρου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.  Ωστόσο, για πρώτη φορά φέτος, έχουμε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο στηρίχθηκε επάνω στην πρόταση της Συνομοσπονδίας να δοθεί στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα, δύο ή τρείς εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειες τους. Προς το παρόν λοιπόν, τηρούμε στάση αναμονής και περιμένουμε να δούμε εάν, μετά τον «ανασχηματισμό του», ο θεσμός «θα πάρει τα πάνω του».  Η ΕΣΕΕ θα επανέλθει με τα τελικά συμπεράσματά της για το νέο πλαίσιο όταν πλέον ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εφαρμογής του και αφού μετρήσουμε, με τεκμηριωμένα στοιχεία την επισκεψιμότητα και τις μεταβολές του τζίρου στα καταστήματα λιανεμπορίου όλης της χώρας.  Ευχόμαστε ειλικρινά να πετύχει, αφού το έχουν ανάγκη οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το κύρος ενός σημαντικού θεσμού της λιανικής αγοράς, που η αξιοπιστία του απέναντι στον καταναλωτή έχει πληγεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια, μετά τους διαρκείς νομοθετικούς πειραματισμούς και τις διάφορες απελευθερώσεις….».

Συντονισμένη αντίδραση

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, 1ος όροφος) στο πλαίσιο της ανακίνησης της απελευθέρωσης των Κυριακών.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις θέσεις της ΕΣΕΕ στην ιστοσελίδα της με την εγκύκλιό της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Πηγή φωτο: EΣΕΕ

Σχετική είδηση: Νέες δράσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος