ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η κυκλοφορία του Viagra για γυναίκες

Η FDA, η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων, ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά του Flibanserin, του πρώτου γυναικείου “Βιάγκρα”, που προορίζεται για γυναίκες που δεν βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και οι οποίες υποφέρουν από τη διαταραχή έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD).

Δύο φορές είχε απορρίψει η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου υγείας το σκεύασμα, στο διάστημα 2010-2013, αλλά τελικά ακολούθησε τις συστάσεις μιας συμβουλευτικής επιτροπής.

Η FDA ανέφερε πως το ροζ χαπάκι, που θα πωλείται με την εμπορική ονομασία Addyi, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πιστοποιημένων και ειδικά εκπαιδευμένων επαγγελματιών της υγείας και φαρμακείων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν προειδοποιήσεις για σοβαρές παρενέργειες, ειδικά εάν συνδυαστεί με αλκοόλ.

Όπως και τα αντικαταθλιπτικά, έτσι και το νέο σκεύασμα επιδρά στις ορμόνες σεροτονίνη και ντοπαμίνη του εγκεφάλου και αυξάνει την πίεση του αίματος σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πάντως, από τις 11.000 γυναίκες που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές ,οι περισσότερες δηλώνουν ότι δεν είδαν διαφορά παίρνοντας το χάπι καθημερινά, όπως προβλέπεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος