Κατά 22% αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη από την καθιστική ζωή

Ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται κατά 22% από την καθιστική ζωή, σύμφωνα με μια Ολλανδική έρευνα. Η Τζούλιαν βαν ντερ Μπεργκ, επικεφαλής της επιστημονικής μελέτης στο πανεπιστήμιο του Μάαστριχ, μελέτησε με την ομάδα της περίπου 2.500 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία 60 ετών.

Οι συμμετέχοντες φορούσαν όλο το 24ωρο ειδική συσκευή καταγραφής, η οποία παρακαλουθούσε τη σωματική δραστηριότητά τους, έτσι ώστε οι επιστήμονες να γνωρίζουν πόσο καθιστική ζωή έκανε ο καθένας. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έκαναν τεστ για να φανεί η ανοχή του οργανισμού τους στη γλυκόζη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 56% των συμμετεχόντων είχαν φυσιολογικό μεταβολισμό γλυκόζης, το 15% διαταραγμένο μεταβολισμό και το 29% διαβήτη τύπου 2. Οι διαβητικοί ήταν αυτοί που περνούσαν περισσότερη ώρα καθισμένοι, περίπου 26 λεπτά τη μέρα περισσότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα άτομα κατά μέσο όρο.

Ο αυξημένος κίνδυνος για διαβήτη υπολογίσθηκε σε 22% ανά πρόσθετη ώρα καθιστικής ζωής. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Diabetologia” της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος