Βαρύτεροι οι οδηγοί Ι.Χ. από τους ποδηλάτες!

Ακόμα έναν λόγο να χρησιμοποιούμε ποδήλατο μας δίνει νέα ευρωπαϊκή έρευνα, καθώς εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό μέσο μεταφοράς και ψυχαγωγίας, το δίτροχο όχημα αποδεικνύεται ευεργετικό για την υγεία μας, και συγκεκριμένα για τη διατήρηση χαμηλότερου βάρους σε σχέση τουλάχιστον με τους οδηγούς αυτοκινήτου!

Βαρύτεροι οι οδηγοί Ι.Χ. από τους ποδηλάτες!
Ακόμα και αν Αθήνα δεν είναι η πιο “φιλική” πόλη για τους ποδηλάτες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σε κοντινές μετακινήσεις για τα ψώνια σας, αλλά και στους ποδηλατόδρομους που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα που διενεργείται σε επτά πόλεις της Ευρώπης και βρίσκεται σε εξέλιξη, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως το βασικό μέσο για τις μετακινήσεις τους είναι, κατά μέσο όρο, τέσσερα κιλά βαρύτεροι σε σχέση με όσους προτιμούν το ποδήλατο για να πάνε στη δουλειά τους, για ψώνια ή σε άλλες δραστηριότητες. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Όντρεϊ ντε Ναζέλ του Imperial College του Λονδίνου, ξεκίνησαν -στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος PASTA (Physical Activity Through Sustainable Transport Approaches)- να μελετήσουν πώς οι διαφορετικές μορφές μετακινήσεων σχετίζονται με το βάρος και την υγεία των ανθρώπων.

Εως σήμερα έχουν αναλυθεί στοιχεία για περίπου 11.000 εθελοντές σε επτά πόλεις της Ευρώπης (Λονδίνο, Ρώμη, Βιέννη, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Αμβέρσα, Ορέμπρο Σουηδίας), σχετικά με το πώς οι κάτοικοι κινούνται μέσα στην πόλη τους και πόσο χρόνο χρησιμοποιούν για κάθε μέσο μεταφοράς.

Βαρύτεροι οι οδηγοί Ι.Χ. από τους ποδηλάτες!

Μέχρι στιγμής, η ανάλυση δείχνει ότι ο μέσος οδηγός αυτοκινήτων είναι -κατά προσέγγιση- τέσσερα κιλά πιο παχύς από έναν μέσο ποδηλάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος