Η SpaceX εκτόξευσε άλλους 60 δορυφόρους Starlink

Η SpaceX, η διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ εκτόξευσε με επιτυχία έναν πύραυλο Falcon 9, στέλνοντας 60 δορυφόρους Starlink σε τροχιά.

O Falcon 9, ο οποίος έχει επαναχρησιμοποιήσιμο πρώτο στάδιο και αναλώσιμο δεύτερο στάδιο, απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα, την Κυριακή, 14 Μαρτίου, στις 6 π.μ. (τοπική ώρα).

Μετά την επιτυχή εκτόξευση, το πρώτο στάδιο του πυραύλου προσνηώθηκε επιτυχώς στη μη επανδρωμένη πλατφόρμα «Of Course I Still Love You» της εταιρείας ολοκληρώνοντας την ένατη πτήση του.

Ο Falcon 9 έχει ύψος 70 μέτρα και η SpaceX τον χαρακτηρίζει ως τον πρώτο τροχιακό πύραυλο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Οι 60 δορυφόροι Starlink τέθηκαν σε τροχιά περίπου μία ώρα μετά την εκτόξευση του πυραύλου. Σκοπός του προγράμματος Starlink η δημιουργία ενός δικτύου που θα παρέχει κάλυψη Ίντερνετ στην επιφάνεια της Γης από το διάστημα, σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Το σύστημα θα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους.

Περίπου 1.000 δορυφόροι Starlink έχουν ήδη μπει σε τροχιά, ενώ η SpaceX σχεδιάζει να στείλει στο διάστημα έως και 40.000 δορυφόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει πλέον περίπου το ένα τρίτο όλων των ενεργών δορυφόρων στο διάστημα.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος