Συνέντευξη στο studio με τους διοργανωτές του πρώτου WordCamp Athens 2016 (video)

Τι είναι το πρώτο WordCamp Athens 2016 που διοργανώνεται από την ελληνική κοινότητα του WordPress, το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη; Και τι σχέση έχει η ΕΡΤ με αυτό; Και γιατί το WordPress είναι τόσο δημοφιλές; Συζητάμε στο studio της ΕΡΤ με τους διοργανωτές του WordCamp Athens 2016, Τάκη Μπουγιούρη και Γεράσιμο Μουρελάτο, για θέματα εμπορικής χρήσης και ασφάλειας του Νο1 ανοιχτού ελεύθερου λογισμικού στο web -του πιο σύγχρονου συστήματος διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου.

Συνέντευξη στην Τζένη Χαραλαμπίδου 

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του, είναι χρυσή χορηγός του σημαντικότατου αυτού τεχνολογικού event στην Αθήνα.

Στο video ο Τάκης Μπουγιούρης, ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress και διοργανωτής του WordCamp Athens 2016, μιλάει για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί μεταξύ των ανθρώπων του WordPress και της ΕΡΤ.

Τι είναι το WordCamp

Περίπου το 25% των sites που διαβάζουμε καθημερινά έχουν δημιουργηθεί με βάση το ανοιχτό λογισμικό του WordPress. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress που διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου. Στα WordCamps, συζητούνται διάφορα θέματα: web, development, design, social media, startups, e-commerce, blogging και πολλά άλλα. Tα WordCamps, σε παγκόσμια βάση, υποστηρίζονται και διοργανώνονται υπό την αιγίδα του WordPress Foundation -το επίσημο και κοινωφελές ίδρυμα που έχει σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Στο video ο Τάκης Μπουγιούρης μιλάει για το μεγάλο αυτό τεχνολογικό event.

Ένας βασικός λόγος της δημοφιλίας του WordPress είναι η μεγάλη ασφάλειά του. Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να προσέχουμε, όμως, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο ζήτημα ασφάλειας στο μέλλον;

Ο Γεράσιμος Μουρελάτος, ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress και διοργανωτής του WordCamp Athens 2016, αναλύει το θέμα “ασφάλεια & WordPress” στο video.

Το WordPress, ως ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου. Είναι, δηλαδή, ένα μέσο για να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (site) ή ιστολόγιο (blog) απλά και να δημοσιεύει κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Όπως εξηγεί στο video ο Τάκης Μπουγιούρης, ενεργό μέλος της ελληνικής κοινότητας του WordPress και διοργανωτής του WordCamp Athens 2016, το  WordPress διατίθεται δωρεάν και είναι ανοιχτό σε όλους!

To WordPress είναι το λογισμικό με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε οτιδήποτε στο διαδίκτυο, από μία εταιρική ιστοσελίδα μέχρι ένα e-shop, όπως τονίζουν στο video ο Τάκης Μπουγιούρης και ο Γεράσιμος Μουρελάτος.

Με τις μηχανές αναζήτησης το WordPress είναι εξαιρετικά συμβατό κυρίως λόγω της δημοφιλίας του. Στο video αναλύει τη σχέση του λογισμικού με τις μηχανές αναζήτησης ο Γεράσιμος Μουρελάτος.

Ποιoς διοργανώνει το WordCamp Athens 2016

Το WordCamp Athens 2016 διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community απ’ όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation. Συγκεκριμένα, 15 μέλη της κοινότητας, που αποτέλεσαν την οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens, μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν νυχθημερόν στην υλοποίηση του συνεδρίου.

Ομιλητές

Για θέματα σχετικά με το WordPress, την ασφάλεια, το περιεχόμενο, το blogging, την τυπογραφία και πολλά άλλα, μιλούν οι: Mauricio Gelves, Αντώνης Ζαχόπουλος, Επαμεινώνδας Γάσπαρης, Αποστόλης Αϊβαλής, Λεωνίδας Τουρούτογλου, Χρήστος Πανταζής, Ivana Ćirković, Jack Lenox, Ευάγγελος Δημητριάδης, Νικόλαος Γιαννόπουλος, Γιώργος Ματθιόπουλος, Δημήτρης Μήτσης, Ηλίας Τσαλδάρης, Παναγιώτης Βαγενάς, Στέλλα Κάσδαγλη, Φώτης Ρούτσης, Yoav Farhi, Γεράσιμος Τσιάμαλος, Nemanja Aleksic και Petya Raykovska.

Το πρόγραμμα

  • Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 Mηχανουργείο, Aποθήκη
  • Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 Contributor day

Η μέρα συνεισφοράς στην Κοινότητα αποτελεί το επιστέγασμα ενός WordCamp. Είναι η ευκαιρία για κάθε μέλος της κοινότητας να βρεθεί σε χαλαρούς ρυθμούς με διοργανωτές και ομιλητές, με κύριο σκοπό να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους. Έμπειρα μέλη της τοπικής κοινότητας του WordPress θα είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν σε αυτό.

Στο contributor day λαμβάνουν μέρος 60 επίλεκτοι συμμετέχοντες του WordCamp Athens.

Τα θέματα που τίθενται προς συζήτηση είναι:

  • η ανάπτυξη της κοινότητας
  • συνεισφορά στη μετάφραση
  • συνεισφορά στα fora

Εισιτήρια

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ και περιλαμβάνει την παρακολούθηση των ομιλιών της πρώτης μέρας και τη συμμετοχή, όσων ενδιαφέρονται, στη δεύτερη μέρα (ημέρα εθελοντικής εργασίας).

INFO

WordCamp Athens 2016

  • Τεχνόπολη
  • Ημερομηνία: 19/11/2016
  • Έναρξη: 08:00
  • Λήξη: 20:00
  • Χώρος – Αίθουσα: Μηχανουργείο (Δ12)
  • 20/11/2016
  • Ωρα έναρξης: 11:00

Σχετικό θέμα: Το πρώτο WordCamp Athens 2016 στην Τεχνόπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος