Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Τα ανοιχτά θέματα δημοσιονομικού και διαρθρωτικού χαρακτήρα θα τεθούν επί τάπητος τη Δευτέρα στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στο πλαίσιο νέου έκτακτου Eurogroup το οποίο θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα δεδομένης της ανάγκης να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να επιχειρηθεί επίτευξη συμφωνίας.

Την αναγκαιότητα αυτή υπογράμμισαν με δηλώσεις τους άλλωστε προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Ecofin, που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο, πολλοί υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ο Αυστριακός Χανς Γεργκ Σελινγκ, ο Λιθουανός Ριμάντας Σάτζιους και ο Φινλανδός Αλεξάντερ Στουμπ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τόνισε πως έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος και ότι είναι ώρα «να γίνει σοβαρή και εμπιστευτική διεργασία», πάνω στην οποία θα βασιστεί η συνεδρίαση της Δευτέρας έτσι ώστε να επιτευχθεί μια «αξιόπιστη, ισχυρή και βιώσιμη συμφωνία».

Έκκληση προκειμένου να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμβιβαστικής συμφωνίας απηύθυνε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Κύκλοι προσκείμενοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξάλλου πιθανολογούσαν σήμερα από το Λουξεμβούργο πως στην παρούσα φάση θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015.

Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της συμφωνίας θα είναι η κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας σε σχέση με τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της το 2015.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος