Η ψυχική υγεία στο “κόκκινο”

Και ενώ οι αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στη χώρας μας ως αποτέλεσμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ψυχική υγεία έχει «χτυπήσει» κόκκινο λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην χώρα μας. «Θύμα» αυτής της κατάστασης και η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, η οποία ακόμα περιμένει την στελέχωσή της με ανθρώπινο δυναμικό εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκαν χρηματικοί πόροι μέσω του ΕΣΠΑ για να κατασκευαστεί εξ αρχής η συγκεκριμένη κλινική.

Αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας λειτουργεί μονάχα τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ οι πάσχοντες από διάφορες ψυχιατρικές παθήσεις είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στους ιδιώτες γιατρούς ή στις λειτουργούσες ιδιωτικές κλινικές.
Εντωμεταξύ σήμερα διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Οικογένεια: Ανάπτυξη και Εξέλιξη μέσω Κρίσεων», την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο Θεραπείας Οικογένειας του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου και η Ένωση Θεραπευτών Οικογένειας και Ζεύγους, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, στο Σπίτι του Γιολδάση
Στην Ημερίδα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργασθούν, τόσο θεωρητικά, όσο και βιωματικά, θέματα σχετικά με τη δυναμική της οικογένειας και τις δυνατότητές της να αξιοποιεί το υγιές δυναμικό της. Αυτό συμβάλλει στην υπέρβαση κρίσεων και δυσλειτουργιών, οι οποίες αποτελούν, ουσιαστικά, ευκαιρίες για προσωπική διαφοροποίηση και οικογενειακή ανάπτυξη και εξέλιξη.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εργαζόμενους και εκπαιδευόμενους στον χώρο της υγείας (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.), καθώς και σε ἐπαγγελματίες και φοιτητές άλλων ειδικοτήτων, όπως νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, παιδιάτρους, όπως επίσης και σέ οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τα οικογενειακά θέματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος