Βόλος: Είναι ή δεν είναι νόμιμα συγκροτημένο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ;

Θέμα νομιμότητας συγκρότησης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έθεσε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης,  ο εκπρόσωπος του συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλης. Όπως ανέφερε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας έχει ακυρώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με την οποία αντικαθίστανται από τις θέσεις τους οι έξη ανεξαρτητοποιηθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Γαργάλας που ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και θα πρέπει να επιστρέψει, καθώς η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή. «Μήπως οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα καταπέσουν» αναρωτήθηκε, εκφράζοντας, όπως είπ,ε τις επιφυλάξεις του. Επιπλέον ρώτησε πότε θα αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης που ορίστηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Απαντώντας ο νομικός σύμβουλος της Επιχείρησης Αντ. Ξηρός, σχολίασε τη φράση του κ. Κουτσιφέλη υποστηρίζοντας ότι «ή συμμετέχετε κ. Κουτσιφέλη ή απέχετε. Δεν υπάρχει με επιφύλαξη συμμετοχή».

Αναφορικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης να δικαιώσει τους έξη ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους, είπε ότι το έγγραφο μπορεί να αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» αλλά δεν έχει αποσταλεί στο δημαρχείο. Από την άλλη πλευρά επισήμανε ότι «μόλις ανέβει στη Διαύγεια η απόφαση ορισμού του κ. Γαλάτη ως προέδρου, θα αναλάβει καθήκοντα».

Σημειώνεται ότι αυτά συζητούνταν λίγα λεπτά πριν αναρτηθεί στη Διαύγεια η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό του κ. Γαλάτη ως προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ. Μόλις αυτή αναρτήθηκε στις 12:53 το μεσημέρι, στην αίθουσα εμφανίστηκε και πήρε τη θέση του ο κ. Γαλάτης αλλά και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου.

Μάλιστα ο τελευταίος πήρε το λόγο και δήλωσε ότι αποσύρεται το θέμα που αφορούσε το έργο «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίου διάθεσης των ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ», προϋπολογισμού 540.000€, πλέον ΦΠΑ. «Ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί, σύντομα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για να λάβει τη σχετική απόφαση, και θα διενεργηθεί νέος. Η νυν δημοτική αρχή δεν πρόκειται να δεχθεί ξανά μονοψήφιες εκπτώσεις».  Ο κ. Κουτσιφέλης επέστησε στην προσοχή στη διοίκηση, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες με την ακύρωση ενός διαγωνισμού και πρόσθεσε ότι μέχρι να γίνει ο νέος θα μεσολαβήσει διάστημα 10 μηνών και η Επιχείρηση θα χάσει  χρήματα και δεν θα κερδίσει όπως ισχυρίστηκε ο κ. Θεοδώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος