K. Παρασκευάς: Ο λαός να καταδικάσει όσους ψήφισαν μνημόνια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-9-2015), στο πλαίσιο του 41ου φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μαγνησία, με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κ. Κώστα Παρασκευά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, το ΚΚΕ έχει σύγκρουση με την αστική τάξη της χώρας και τις δυνάμεις  που διαχειρίζονται το σύστημα και έχει ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με άλλες δυνάμεις. «Όμως ιεραρχούμε τα πράγματα και αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όποια κυβέρνηση και να βγει, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη ΝΔ, θα είναι αντιλαϊκή και θα φέρει πρόσθετα μέτρα, εφαρμόζοντας το μνημόνιο» επισήμανε ο κ. Παρασκευάς και κάλεσε τον λαό να καταδικάσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, δίνοντας αποφασιστική στήριξη στο ΚΚΕ, ώστε να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος προς όφελος του λαού.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή που υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, δήλωσε πως το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει την δραχμή γιατί είναι η άλλη όψη της ίδιας πολιτικής, μέσα στα πλαίσια του συστήματος.

«Με την αλλαγή νομίσματος μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα ωφεληθεί μια άλλη μερίδα του κεφαλαίου που έχει συμφέρον από την πτώχευση του λαού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευάς, διευκρινίζοντας πως δεν είναι ούτε υπέρ της δραχμής ούτε υπέρ του ευρώ και παρατηρώντας ότι και με την δραχμή δεν ζούσε καλύτερα ο ελληνικός λαός.

Για το μεταναστευτικό πρόβλημα εξέφρασε την άποψη ότι ο λαός πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη απέναντι στους κατατρεγμένους, βγάζοντας όμως πολιτικά συμπεράσματα .

«Αυτοί που τώρα παριστάνουν τους συμπαραστάτες (ΕΕ) είναι αυτοί που μαζί με το ΝΑΤΟ προκαλούν πολέμους κι έχουν συνάψει τις βασικές συνθήκες» επισήμανε το στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για να διευκολύνει αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν γρήγορα από την Ελλάδα και να πηγαίνουν στον προορισμό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος