Καρδίτσα: Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί το συντονιστικό όργανο του νομού Πολιτικής Προστασίας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Έγινε μια πρώτη συζήτηση, καταγραφή και επιμερισμό των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, έτσι ώστε να κυλήσει ομαλά η περίοδος που ξεκινά την 1η Μαϊου, και πέραν της πρόληψης να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι πιθανές πυρκαγιές. Αυτό που επισημάνθηκε είναι η αναγκαιότητα καλής συνεργασίας και η αξιοποίηση των περιορισμένων πόρων προς τη σωστή κατεύθυνση.

Από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τονίστηκε ότι κατά την περσινή χρονιά υπήρξε κάθετη πτώση των πυρκαγιών που εκδηλώνονται λόγω καύσης υπολειμμάτων από αγρότες μετά και τις επισκέψεις σε χωριά κλιμακίων για σχετική ενημέρωση, ενώ ως μόνιμο πρόβλημα ειπώθηκε η κατάσταση των δασικών δρόμων που άμεσα θα πρέπει να καθαριστούν. Επιπλέον έγινε και πρόταση για εναέρια επιτήρηση όταν ο δείκτης είναι σε βαθμο επικινδυνότητας άνω των 3 σε συνεργασία με την Αεορολέσχη Καρδίτσας. Σε ό,τι αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις, αυτές είναι τέσσερις στον αριθμό, και σημερα άρχισε η εκπαίδευσή τους. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής εάν προκύψει ανάγκη, ενώ οι δήμοι, μεταξύ των άλλων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων θα πρέπει να ορίσουν ένα υπεύθυνο πολιτικής προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος