Καταγγελίες για απεργοσπαστικό μηχανισμό στη Χαλυβουργία από ταξικά σωματεία

Την εργοδοσία της Χαλυβουργίας Βόλου κατήγγειλαν για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, με στόχο να σπάσει τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι με καθημερινές στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, τα ταξικά σωματεία που πρόσκεινται στη δύναμη του ΠΑΜΕ σε συνέντευξη που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, από χθες το βράδυ εργαζόμενοι δέχθηκαν απειλητικά τηλέφωνα από την εργοδοσία, να προσέλθουν για δουλειά στις 4π.μ. αντί στις έξη το πρωί που ξεκινά η βάρδια, για να αποφύγουν την ομάδα περιφρούρησης στην είσοδο του εργοστασίου στη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή. ¨Οι εκβιασμοί και η λάσπη θα συνεχίσουν. Σήμερα μπήκαν στο εργοστάσιο μόνο δύο, τρεις εργαζόμενοι αλλά εμείς καλούμε όλους να συνεχίσουν τον αγώνα και θα είμαστε δίπλα τους¨, τόνισε ο κ. Στεργίου. Κάλεσε όλα τα σωματεία της Μαγνησίας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων τονίζοντας ότι μία νίκη σε ένα εργοστάσιο αποτελεί νίκη για όλη την εργατική τάξη.

Επιπλέον άφησε αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία που χθες εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, την οποία υπογράφουν οι τρεις βουλευτές στο νομό, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και όλα τα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στις συμβάσεις μηδενικής απασχόλησης -οι εργαζόμενοι θα αμείβονται μόνο για τις ώρες απασχόλησης τους-στην εκ περιτροπής εργασία αλλά και σε άλλα αντεργατικά μέτρα που θα ισχύσουν.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσελεπής πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην 3Ε στο Βόλο, εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και υπενθύμισε ότι σε πέντε ημέρες κλείνουν δύο χρόνια κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοστάσιο της 3Ε στη Θεσσαλονίκη που έκλεισε και μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία. Επιπλέον ανέφερε ότι πρόσφατα «έπεσε στα χέρια του» σύμβαση εργασίας όπου προβλέπεται δοκιμαστική απασχόληση για ένα χρόνο και αν ο εργαζόμενος κριθεί ακατάλληλος να απολύεται χωρίς αποζημίωση. ¨Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη δεν πρόκειται να πετύχουμε να σταματήσουμε την λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων¨, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος