Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν σήμερα στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου εκπρόσωποι φορέων, με αφορμή την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις τους επισήμαναν το πόσο διαχρονικό παραμένει το μήνυμα εκείνης της περιόδου για “Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία”.
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απογευματινή πορεία που προγραμματίζουν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 6μ.μ., απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θαν. Παπαδημόπουλος όπως και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη. «Όταν υπάρχουν άνεργοι πάνω από 1,5εκ., όταν η παιδεία βρίσκεται σε τέλμα και η κοινωνική ασφάλεια γκρεμίζεται επικαιροποιούμε το σύνθημα του Πολυτεχνείου και καλούμε όλο τον κόσμο, ενωτικά και μαζικά τον κόσμο να συμμετέχει». Μάλιστα η κ. Τσιτούμη ρωτήθηκε και για το χώρο μπροστά από το μνημείο όπου έχει τοποθετηθεί η Αργώ, όπου γίνονται εργασίες ενόψει των Χριστουγέννων. «Ήταν πολύ περίεργο κι ειδικά απέναντι σε κάποιες ενέργειες του Δήμου πρέπει να σταθούμε και σε άλλες ενέργειες θα υπάρξει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για τα πεπραγμένα του Δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια τα συνθήματα είναι επίκαιρα κι ας ευχηθούμε ότι τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν» επισήμανε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος. Το γεγονός ότι υπάρχει πρόθεση εμπορευματοποίησης της Παιδείας και μία τάση η δημόσια Παιδεία να γίνει αντικείμενο χλευασμού, επισήμανε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του  Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων ΔΕΠ του Π.Θ. Βανέσα Κανταρτζή. “Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτό. Τα πανεπιστήμια στέκονται όρθια παράγουν εξαιρετικό έργο, σε σχέση με τα κονδύλια που διατίθενται και θα αγωνιστούμε για να παραμείνει υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης και της έρευνας στην Ελλάδα».
Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απ. Μούσιος, ανέφερε ότι το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο ενότητας και δημοκρατίας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος