Καβάλα: Μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο στο ΤΕΙ

Με τη συμμετοχή 76 μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών από 47 Πανεπιστήμια και 20 καθηγητών υψηλού επιπέδου, από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε το πρωί (Δευτέρας) στην Καβάλα, το Θερινό Σχολείο Πληροφορικής του ελβετικού ερευνητικού κέντρου Cern.

Ενδεικτικό του εκπαιδευτικού επιπέδου της διοργάνωσης είναι το γεγονός της αυστηρής επιλογής των φοιτητών από χίλιες περίπου αιτήσεις, που υποβλήθηκαν. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και, κατά τη διάρκειά του, οι φοιτητές ενθαρρύνονται να ακολουθούν όλες τις παράλληλες δράσεις, που περιλαμβάνουν συμμετοχή σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται σε μέγιστο βαθμό η αλληλογνωριμία και η συνεργασία.
Καβάλα: Μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο στο ΤΕΙΚαβάλα: Μεταπτυχιακοί φοιτητές από όλο τον κόσμο στο ΤΕΙ
Το Θερινό Σχολείο του CERN, πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια,, στους χώρους του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς τα δύο Ιδρύματα συνδέονται με μνημόνιο συνεργασίας. Από το 2014 το ΤΕΙ στην Καβάλα αποτελεί μέλος της νέας υπερταχείας μεταφοράς δεδομένων του κόμβου GRID, διαθέτοντας τον πλέον εξελιγμένο υπολογιστή που επεξεργάζεται πληροφορίες του επιταχυντή σε απευθείας σύνδεση με το CERN.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος