Καβάλα: Θερινό σχολείο πληροφορικής με το Cern

Τεράστιο επιστημονικό γεγονός για τη χώρα αποτελεί το θερινό Σχολείο (Summerschool) υψηλών προδιαγραφών, που πρόκειται να διεξαχθεί από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου στον χώρο του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ ΑΜΘ και του ελβετικού ερευνητικού κέντρου CERN. Για την διεξαγωγή του Summerschool η Καβάλα θα φιλοξενήσει 75 διακεκριμένους μεταπτυχιακούς φοιτητές πάνω στην πληροφορική υψηλοτάτου επιπέδου από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και 15 καθηγητές του CERN που θα διδάξουν σε αυτό.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Διευθυντής Πληροφορικής του CERN Dr. F. Hemmer ενώ θα συμμετάσχει και ο Διευθυντής πληροφορικής CERN κ. Γαζής. Η εκδήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Καβάλα: Θερινό σχολείο πληροφορικής με το Cern
Συγχρόνως, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί (Πέμπτη) από τους εκπροσώπους του Ιδρύματος, αποτελεί σημαντική διαφήμιση για την Καβάλα και την Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση κινητοποιήθηκε εθελοντικά ένα σημαντικό τμήμα νέων φοιτητών του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος