Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. θα διαλυθεί αν δεν αλλάξει

«Η Ν.Δ. αν δεν αλλάξει θα διαλυθεί». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα το βράδυ από το Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολυπληθέστατο ακροατήριο στο ξενοδοχείο Park. Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν και ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε δύο εβδομάδες από σήμερα και να συμβάλλουν στην συνδιαμόρφωση μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης,  από ένα συρρικνωμένο κόμμα του 28% που είναι σήμερα. «Το δίλημμα των εκλογών είναι δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ή στασιμότητα, η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει σε συρρίκνωση».

Άσκησε κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο για την προεδρεία του κόμματος Ε. Μεϊμαράκη, για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη αποδεχθεί να γίνει μία δημόσια συζήτηση για το μέλλον του κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα και στα αρμόδια όργανα. «Λυπάμαι πολύ γι αυτό. Διότι δεν θεωρώ ότι το κόμμα μας θα βγει ζημιωμένο από οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση». Τόνισε ότι στόχος είναι η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, διότι μόνο τότε ο επόμενος πρόεδρος θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση. «Εάν εκλεγεί με μικρή συμμετοχή με μόνη τη συμμετοχή του σκληρού κομματικού πυρήνα, τότε φοβάμαι ότι δεν θα έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που η Ν.Δ. χρειάζεται».

Η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες Πανούση

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ανεπαρκέστατη την απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στις καταγγελίες του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη τα οποία απειλούν ευθέως τη ζωή του. Κάλεσε δε τη δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικά, όπως τις χαρακτήρισε ανησυχητικές καταγγελίες.

Επισήμανε ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου αποτελεί ένα κρίκο σε μια αλυσίδα βίας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς, τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ειδικότερα ανέφερε ότι, αυτουργοί είναι όλοι εκείνοι  που «συστηματικά υπονόμευσαν την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό με ακραίες εκφράσεις. Από το 2012, την εποχή των αγανακτισμένων, την εποχή της πλήρους απαξίωσης της βουλής αναπτύχθηκε ένας εμπρηστικός πολιτικός λόγος ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Ο πολιτικός λόγος αυτός είχε μια πολύ συγκεκριμένη πατρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δυναμίτισαν συνειδητά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου προκειμένου να εκλεγούν στην εξουσία. Και σήμερα έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες».

Αύριο Δευτέρα στις 9 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί  την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου – ΕΒΟΛ και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Φαρκαδόνα, όπου και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αθανάσιο Μεριβάκη. Ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο της Βιοκαρπέτ και το βράδυ της Δευτέρας στις 8 θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Divani», στη Λάρισα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος