Κομοτηνή:Συνάντηση Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης με Ξανθό

Για τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι οποίες αποτυπώθηκαν με γλαφυρό τρόπο, στο πρόσφατο 36ο Εκλογο-απολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου και συμμετείχε, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών, Αλέκος Σπανός.

Ο κ. Σπανός στάθηκε ιδιαίτερα στο περιστατικό καλπονοθείας που επιχείρησε η παράταξη της ΔΑΚΕ, το οποίο αποδεικνύει πως, «είναι νοσταλγοί, του παλαιοκομματισμού, της σύνδεσης των κομμάτων με τον συνδικαλισμό, των απολύσεων, των δυνητικών αργιών, της κλειστής στρόφιγγας του προσωπικού. Όλα αυτά φυσικά δρουν όχι υπέρ των εργαζομένων, αλλά υπέρ της προσωπικής ανέλιξης κάποιων συνδικαλιστών».
Επι πλέον ο κ. Σπανός τόνισε πως η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει αποδείξει πως δεν την ενδιαφέρουν οι θέσεις, έχει συγκρουσθεί με την εκάστοτε εξουσία και έχει ταξικό προσανατολισμό.
Εξ άλλου η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών είχε συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος επανέλαβε πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής είναι σε προτεραιότητα για την ενίσχυση των υποδομών του.
Επίσης μετά από δάνειο που θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 2,5 δις ευρώ, θα προορισθεί και η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να έλθει νοσηλευτικό προσωπικό, γύρω στα 11 άτομα με τις κυλιόμενες προκηρύξεις. Στις 12 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί προκήρυξη 4.000 ατόμων για την υγεία, από την οποία θα προκύψουν 33 νέες ειδικότητες νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων.
«Μέχρι στιγμής η προσπάθεια διάσωσης και ενίσχυσης του ΕΣΥ προχωράει πολύ καλά. ΕΠίκεινται προσλήψεις, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων πληρώνονται κανονικά, όπως και οι προμηθευτές. Δεν αποκλείεται και επίσκεψη του κ. Ξανθού μετά τις γιορτές στα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής, στο πλαίσιο περιοδείας του υπουργού Υγείας σε όλη την Επικράτεια», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σπανός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος