Μαγνησία: Δήμαρχος Αλμυρού κατά διευθυντή δήμου και Θάλειας Στάχτου

Σε ρήξη η δημοτική αρχή Αλμυρού με το διευθυντή του δήμου Χρήστο Καραζούπη τον οποίο θα ελέγξει για 15 πειθαρχικά παραπτώματα. Στη χθεσινή Οικονομική Επιτροπή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο ορισμός δικηγόρου που θα ερευνήσει αν τελικά υπάρχουν πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα. Η αντιπολίτευση δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης, καθώς αυτά που γίνονται είναι «τραγελαφικά».

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο Νίκος Τσανής της ελάσσονος μειοψηφίας υπάρχει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αν θέλει ο δήμος να τιμωρήσει το κ. Καραζούπη, να διαταχθεί μία ΕΔΕ και μετά αν προκύψουν και ποινικά αδικήματα να  κάνει μήνυση. Το ίδιο επισήμανε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου που παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. «Ο κ. δήμαρχος μπερδεύει την κοινωνική δράση του κ. Καραζούπη με αυτή του υπαλλήλου. Όπως και να έχει όμως δεν ορίζουμε δικηγόρο για να διερευνήσει αν υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα. Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ορίζει τι πρέπει να γίνει. Ο κ. Καραζούπης παρέστη χθες με το δικηγόρο του και τόνισε ότι θα το παλέψει δικαστικά σε όποιο επίπεδο χρειαστεί».

Επιπλέον στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκε θέμα για ποινική δίωξη της κ. Στάχτου η οποία μέσω του συλλόγου προασπίζεται, όπως δηλώνει, τα δικαιώματα των εργαζομένων. «Πριν λίγες ο δήμαρχος έστειλε εξώδικο στο σύλλογο ζητώντας να ανακαλέσουμε όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούμε και για τα οποία ενημερώσαμε πριν λίγο καιρό και το Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά και δεν πρόκειται να ανακαλέσουμε. Επιπλέον χθες ήθελε να πάρει την συγκατάθεση της Οικονομικής Επιτροπής για τον ορισμό δικηγόρο για την υποβολή της μήνυσης εναντίον μου. Του είπα,  ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν οι δημότες για να μου κάνει μήνυση ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν έθιξα ούτε το θεσμό του δημάρχου, ούτε του δήμου». Ως «κωμικοτραγικές» χαρακτήρισε τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί με τις ενέργειες του δημάρχου Δ. Εσσερίδη ο κ. Τσανής, κάνοντας λόγο για «πολιτικό νανισμό» και ότι ο δήμαρχος «κρύβεται πίσω από το θεσμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος