Μαγνησία: Κάδοι ανακύκλωσης αποβλήτων σε κάθε σπίτι σε Τ.Ε. του Δήμου Αλμυρού

Πιλοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που προβλέπει την τοποθέτηση 800 συνολικά, κάδων ανακύκλωσης σε δύο δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλμυρού, αναμένεται να εφαρμόσει ο Δήμος, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων που βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε μάλιστα χθες, και κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκαν οι βασικοί στόχοι που θα τεθούν στο τομέα της ανακύκλωσης. Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Αλμυρού, κ. Ευφροσύνη Γιαννούλη, περιβαντολόγος, ο κ. Εσερίδης προσδοκά να επιτευχθεί η ανακύκλωση του 30% των αποβλήτων.
Στην κατεύθυνση αυτή, στα τέλη Σεπτεμβρίου πρόκειται να αγοραστούν από τον Δήμο 800 κάδοι ανακύκλωσης (400 για κανονικά απόβλητα και 400 για τα λεγόμενα σύμμικτα απόβλητα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν με τον κλασικό τρόπο). Θα τοποθετηθούν σε όλα τα νοικοκυριά δύο – κατ’ αρχήν – Τοπικών Ενοτήτων, που πιθανότατα θα είναι ο Πλάτανος και η Σούρπη. Σύμφωνα με την κ. Γιαννούλη, η επιλογή των δύο αυτών χωριών γίνεται και με βάση την σύνθεση του πληθυσμού τους, αφού στον μεν Πλάτανο κατοικούν πολλοί νέοι άνθρωποι, στην δε Σούρπη, αρκετοί ηλικιωμένοι. Αυτό γίνεται, προκειμένου να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για την χρήση των κάδων ανακύκλωσης που θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση, στην συνέχεια, του πιλοτικού αυτού προγράμματος.
Στο μεταξύ, όπως είπε η κ. Γιαννούλη, ο Δήμος θα υποβάλλει αίτηση για χρηματοδότηση του προγράμματος, είτε μέσω του προγράμματος LIFE, είτε μέσω του ΕΣΠΑ, αν ανοίξουν περιβαλλοντικές δράσεις.
Να σημειωθεί πως η υποβολή προτάσεων πάνω στο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στον Αλμυρό θα συνεχιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Μέχρι τότε, πολίτες και φορείς που το επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν τις σχετικές προτάσεις τους, απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που έχει συνταχθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος