Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2015 για την ΕΒΟΛ-Νέοι κωδικοί προϊόντων το 2016

Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2015 η ΕΒΟΛ, ενώ ετοιμάζει έξη νέους κωδικούς που θα παρουσιαστούν το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς. Τα χρόνια δε της κρίσης ήταν τα καλύτερα για το συνεταιριστικό αυτό εργοστάσιο, όπως  δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία. Στο πλαίσιο δε της εταιρικής ευθύνης η ΕΒΟΛ παραχωρεί δωρεάν προϊόντασε  πολλά ευαγή ιδρύματα αλλά και σχολεία,  ενώ για τα Χριστούγεννα θα μοιράσει 1200 διατακτικές των 50 ευρώ σε πολίτες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Αυτά επισήμανε μεταξύ όλων ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα.
Ο κ. Πρίντζος επισήμανε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και επέκρινε την κυβέρνηση που στέκεται αμήχανη μπροστά στα προβλήματα. «Όλοι ομονοούν ότι ένας από τους πυλώνες που μπορεί να ενισχύσει την οικονομία είναι ο πρωτογενής τομέας αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Η κυβέρνηση μου δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι να κάνει και την ίδια ώρα έρχεται ένα τσουνάμι μέτρων 2,2δις ευρώ που ζητάνε από τους αγρότες. Τους πήρε ο Θεός το μυαλό? Πιστεύει κανείς ότι με τριπλασιασμό του ΟΓΑ, με το φόρο στο πετρέλαιο, στη ΔΕΗ, με προκαταβολή φόρου που είναι ανήκουστο, θα μπορέσει ο αγρότες να ανταπεξέλθει? Πριν πιάσουμε την αρκούδα της πουλάμε το τομάρι. Ο αγρότες δεν μπορεί να ζήσει».
Επιπλέον επισήμανε ότι διαχρονικά δεν έχει χαραχθεί έπειτα από διαβούλευση ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης και αναρωτήθηκε αν τελικά η κυβέρνηση με τα μέτρα που λαμβάνει, θέλει να ενισχύσει τους μεγαλοαγρότες, δημιουργώντας μεγαλοτσιφλικάδες στον κάμπο. Επιπλέον τόνισε ότι η παραγωγική δυνατότητα των αγροτών στο Θεσσαλικό κάμπο περιορίζεται δραματικά, ενώ η κτηνοτροφία πνέει τα λοίσθια. Ειδικότερα κάθε χρόνο μειώνονται οι κτηνοτροφικές μονάδες κι από 6.500 που ήταν έχουν μειωθεί στις 3.000 ενώ το αγελαδινό γάλα από τους 900.0000 τόνους το χρόνο που παράγονταν, πλέον έχει περιοριστεί στους  500.000 τόνους το χρόνο. «Χτυπάω το καμπανάκι. Αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι με την πλάτη στον τοίχο και οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος αν θέλουν να πετύχουν κάτι». Κάλεσε δε όλους να κινηθούν με ομόνοια και όχι διχαστικά.
Τα οικονομικά στοιχεία 
Οι καλύτερες χρονιές για την ΕΒΟΛ είναι αυτές της κρίσης, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, καθώς παρά την οικονομική συγκυρία καταγράφονται σταθερά κέρδη. Φέτος υπήρξε αύξηση τόσο του όγκου των πωλήσεων όσου  και του τζίρου  και των κερδών. Η ΕΒΟΛ δεν χρωστά πουθενά, και διαθέτει ρευστότητα και πληρώνει άμεσα αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι φέτος ο Συνεταιρισμός  αγόρασε 25λ. το σιτάρι, 17λ.το καλαμπόκι και 15λ. το κριθάρι. Ωστόσο, το Δ.Σ. έλαβε απόφαση, καθώς για το κριθάρι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, να δοθούν άλλα τρία λεπτά του ευρώ, κι έτσι από την ερχόμενη Πέμπτη οι αγρότες θα μπορούν να προσέρχονται στον Συνεταιρισμό, προκειμένου να πληρωθούν κι επιπλέον τρία λεπτά.   Επίσης και στους 145 εργαζόμενους δόθηκε bonus ένα δεκαπενθήμερο ενώ η ΕΒΟΛ κρατά σταθερές τις τιμές των προΪόντων της τα τελευταία έξη χρόνια.
Το πρώτο τρίμηνο του 201`6 αναμένεται να βγουν στην αγορά έξη νέοι κωδικοί προϊόντων στο πλαίσιο μίας επένδυσης που ολοκληρώθηκε της τάξης τους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πρόκειται μεταξύ άλλων για στραγγιστό γιαούρτι, ρκέμα, ρυζόγαλο, γαλοτύρι κ.α.
Επιπλέον η εταιρεία έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία με τη ΔΕΗ για προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων γάλακτος των μονάδων στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης έκλεισε η συμφωνία για διάθεση των προϊόντων της σε σούπερ μάρκετ της Κρήτης.
Κοινωνικό έργο
Όσον αφορά την προσφορά της ΕΒΟΛ, προς την κοινωνία, η επιχείρηση δίνει γαλακτοκομικά προϊόντα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ενώ για τα Χριστούγεννα θα δώσει 1.200 διατακτικές των 50ευρώ η κάθε μία  σε αναξιοπαθούντες, ενώ για  40 ημέρες θα μοιράζει καθημερινά 800 φιάλες γάλα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Όπως είπε ο κ. Πρίντζος «κατηγορούμαστε ότι δεν είμαστε ευαίσθητοι. Εκτός από τα παραπάνω, προσφέρουμε και σε σχολεία, αλλά και σε άλλους φορείς όπως π.χ.  το αυτοκίνητο που δωρίσαμε πριν λίγο καιρό στην Αστυνομία».
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος