Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αγοράζει μερίδιο του περιοδικού Forbes για 200 εκατομμύρια δολάρια

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance, σχεδιάζει μια στρατηγική επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Forbes, μια εκδοτική εταιρεία και ένα περιοδικό με παράδοση 104 ετών, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν το Forbes να προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη εισαγωγή στο πρώτο τρίμηνο με τη συγχώνευση με μια εταιρεία που έχει ειδικό σκοπό εξαγορών ή την SPAC, η οποία είναι εισηγμένη στην αγορά, ανέφεραν στην αμερικανική τηλεόραση πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Η Binance θα αναλάβει το ήμισυ των υποχρεώσεων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε το Forbes τον Αύγουστο από θεσμικούς επενδυτές, ανέφεραν ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug. Αυτό θα κάνει την Binance έναν από τους δύο μεγαλύτερους ιδιοκτήτες του Forbes και αυτός ο εκδοτικός οίκος θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο FRBS, προσθέτει το κείμενο.

Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων θα λάβει επίσης δύο έδρες στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο του Forbes. Η κίνηση δείχνει την αύξηση της διείσδυσης στον πραγματικό κόσμο από τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος μεγαλώνει σε αξία και δημιουργεί μια νέα κατηγορία δισεκατομμυριούχων λόγω του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτή είναι η πρώτη σημαντική επένδυση από εταιρεία του εν λόγω κλάδου σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Ο παππούς του αρχισυντάκτη και δύο φορές υποψήφιου για την προεδρία Steve Forbes ίδρυσε το Forbes πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Το 2014, ο εκδοτικός οίκος πούλησε το 95% του μεριδίου του στην Integrated Vale Media, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, για 475 εκατομμύρια δολάρια. Το Forbes είναι γνωστό για την ετήσια κατάταξη των πλουσιότερων επιχειρηματιών στον κόσμο.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος