Η ταινία συμπαραγωγης της ΕΡΤ, «Ο Ράφτης» έχει ταξιδέψει φεστιβαλικά σε όλον τον κόσμο, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα για τον τοπικό κινηματογράφο, μακριά από το Weird Wave και τις κωμωδίες για εσωτερική κατανάλωση.
Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορίας της ταινίας σε DVD στη Γερμανία (σε συνέχεια της κινηματογραφικής της διανομής) η ταινία έλαβε μία σημαντική υποψηφιότητα, αυτή της ιαπωνικής ακαδημίας.
Ο «Ράφτης», που είναι ραμμένος και κομμένος στα ιαπωνικά στάνταρτς των τοπικών ρομαντικών κωμωδιών, κέρδισε υποψηφιότητα ως μία από τις 5 καλύτερες ξένες ταινίες της χρονιάς.
Δείτε το (ιαπωνικό) τρέιλερ εδώ:
Το ντεμπούτο της Σόνια Λίζα Κέντερμαν στις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, επιλέχθηκε μέσα από 208 ταινίες.
Συνυποψήφιες είναι τα δύο Οσκαρικά «Η Χώρα των Νομάδων» της Κλόι Ζάο και το «Minari» του Λι Άιζακ Τσουνγκ. Την πεντάδα συμπληρώνουν άλλες δύο ταινίες που πιθανολογούμε να δούμε στη λίστα των υποψηφιοτήτων των φετινών Όσκαρ, το «No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα και το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ. «Ο Ράφτης» είναι η μοναδική μη Αμερικανική παραγωγή σε αυτή την κατηγορία. Η απονομή των βραβείων της Ιαπωνικής Ακαδημίας θα γίνει στις 11 Μαρτίου (που είναι παρεμπιπτόντως και τα γενέθλια του γράφοντος).
Η ταινία είχε μια δυναμική προώθηση στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ενώ για το προωθητικό μάρκετινγκ έγιναν μια σειρά από σχέδια που με χιούμορ εισάγουν τους θεατές στην ιστορία και τον κόσμο του «Ράφτη».
Για την ιστορία να πούμε ότι η συγκεκριμένη ταινία έχει παραμείνει πάνω από 2 μήνες στις ιαπωνικές αίθουσες, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα αν αναλογιστείς ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές ταινίες δύσκολα βρίσκουν αίθουσα στην Ιαπωνία από την τρίτη και μετά εβδομάδα.
Δείτε εδώ ρεπορτάζ στην εκπομπή Φλερτ της ΕΡΤ για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας το καλοκαίρι του 2021 στην Ελλάδα, με συνεντεύξεις των συντελεστών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος