Παπαστεργίου για οδοφωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας στους δήμους: «Θέλει προσοχή – Να μην χάσουμε το momentum» (video)

Array

Στον εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα που έρχεται και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθεί εξοικονόμηση ενέργειας με την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Κατά την άποψή μου θέλει προσοχή κάποια κίνηση που αφορά σε σβήσιμο φώτων οδοφωτισμού, δεν είναι εύκολο και σίγουρα θέλει μια νομοθεσία που θα μας επιτρέπει να το κάνουμε χωρίς να έχουμε ευθύνες αν κάτι προκύψει. Αυτό στο οποίο θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε είναι με τον κλιματισμό και τη θέρμανση των δημόσιων κτιρίων» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου. «Να μην χάσουμε το momentum στεκόμενοι μόνο στο να σβήσουμε τα φώτα για να εξοικονομήσουμε μερικά χρήματα. Σήμερα να πάρουμε και αποφάσεις για ένα πιο “πράσινο” και πιο ανανεώσιμο μέλλον ως προς την ενέργεια στην Ευρώπη» είπε ακόμη.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, αναφορικά με την άντληση κονδυλίων για την προμήθεια λαμπών LED στο δήμο του, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Ο δήμος δανείστηκε τα χρήματα, περί τα 2 εκατ. ευρώ λόγω της πιστοληπτικής ικανότητας που έχει. Η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει αυτόν τον δανεισμό για να έχει έξυπνο φωτισμό και εξοικονόμηση ενέργειας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την ΚΕΔΕ για να αλλάξει αυτή η νομοθεσία».

Απο την πλευρά του, το μέλος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας προειδοποίησε σχετικά, ανάμεσα σε άλλα: «Αν κάποιο κάνουν λάθος, ιδιαίτερα στον πυκνό ιστό της γειτονιάς, και σβήσουν τα φώτα, η εγκληματικότητα θα ανέβει κατακόρυφα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος