Αποκλειστικό ΕΡΤ – Πρέσβης ΕΕ στο Κίεβο: Φανταζόμουν ότι η Ρωσία μπορούσε να εισβάλλει στην Ουκρανία (video)

Ο Πρέσβης της ΕΕ στο Κίεβο Μάτι Μαασίκας επισημαίνει στην ΕΡΤ και την ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ότι πίστευε ότι η Ρωσία μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία, ωστόσο ήταν εμφανές εξηγεί ότι θα αντιμετώπιζε σθεναρή αντίσταση.

Μιλάει για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και για τον Έλληνα συνάδελφό του Θεόδωρο Σωτηρόπουλο με το οποίο ήταν στις Βρυξέλλες όταν επιβλήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις στη Ρωσία το 2014.

«Για τον σχεδιασμό της Ρωσίας υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες που είχαν μοιραστεί από και με τους συμμάχους. Η Ουκρανία πάντα είχε ειδική θέση στην αυτοκρατορική ιδέα της Ρωσίας. Μία πλήρως ανεξάρτητη Ουκρανία δεν είναι κάτι το οποίο στο Κρεμλίνο βλέπουν θετικά. Ναι λοιπόν, πίστευα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει» επισημαίνει σχετικά.

Ακόμη και όσοι αμφισβήτησαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πλέον έχουν αλλάξει γνώμη εξηγεί ο Πρέσβης της ΕΕ, ενώ απαντά και στους πολέμιους της ΕΕ, λέγοντας:

«Ο Ζελένσκι έμεινε, ηγείται του έθνους του και κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: Μιλάει, εμπνέει όχι μόνο το λαό του, αλλά έχει επικοινωνία και βλέπει παγκόσμιους ηγέτες, κοινοβούλια. Το ποσοστό αποδοχής του έχει φτάσει από το 90% και πολλοί που ήταν σκεπτικοί για την προεδρία του τώρα λένε ότι ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις».

«Κοιτάξτε πόσο γρήγορα και ομαλά τα πακέτα κυρώσεων υιοθετήθηκαν. Κοιτάξτε την πρώτη αντίδραση. Το πρώτο ευρωπαϊκό συμβούλιο συνεκλήθη σε λιγότερο από 12 ώρες από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος».

Πηγή: ΕΡΤ / Συνέντευξη στην Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος