Με πανό που έγραφαν «Δεν πρέπει να σιωπάς απέναντι στην αδικία. Είμαστε όλοι εδώ για εσένα, πάντα και για πάντα. Σε αγαπάμε και πιστεύουμε την αλήθεια σου» υποδέχτηκαν οι θαυμάστριες του Τζόνι Ντεπ τον αγαπημένο τους ηθοποιό, περιέργως όμως την ώρα που έφτασε ο ίδιος, το πανό κατέβηκε και απλώθηκαν τα χέρια τους για να πάρουν μια σέλφι, ένα αυτόγραφο ή έστω να απαθανατίσουν με τα κινητά τους εκείνη τη στιγμή.
Ο Τζόνι Ντεπ είχε μόλις αργήσει κάτι λιγότερο από μία ώρα, αυτό όμως δεν πτόησε το κοινό που τον περίμενε υπομονετικά ήδη πάνω από τρεις ώρες.

Αυτό το κακόγουστο αστείο καθυστερήσεων είχε ξεκινήσει όμως νωρίτερα, όταν ο σταρ δεν εμφανίστηκε, όπως συνηθίζεται κατά το πρωτόκολλο του φεστιβάλ, πριν την έναρξη του επεισοδίου της σειράς που απευθύνεται σε παιδιά με τίτλο «Puffins», με αγανακτισμένους και ηλιοκαμένους δημοσιογράφους να τον περιμένουν για πάνω από δύο ώρες. Τελικά εμφανίστηκε, φωτογραφήθηκε με τους μικρούς φίλους που είχαν στρατολογήσει από την εταιρία παραγωγής για την έναρξη της ταινίας αλλά και τον κουστουμαρισμένο πουπουλένιο ήρωα στον οποίο χαρίζει τη φωνή του. Μίλησε ελάχιστα και μόνο σε δύο ιταλικά μέσα και έκανε τα αναγκαία. Φανερά διαφορετικός αλλά και τόσο ίδιος.

Ο Τζόνι Ντεπ περνάει δύσκολες μέρες. Τα αλλεπάλληλα δικαστήρια, οι κατηγορίες για κακοποίηση της πρώην συζύγου του, η εξάρτηση από το αλκοόλ αλλά και οι κακές επιλογές (εκτός των συνεργασιών με τον Τιμ Μπάρτον) βαραίνουν το κάρμα αλλά και την εικόνα του.

Σε συνάντηση στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όταν τον ρώτησα για το πρότζεκτ του Netflix «Οικογένεια Άνταμς» αλλά και για άλλες Αμερικανικές παραγωγές μου είπε: «Πιά δεν ανήκω στην Αμερικανική οικογένεια, κάνω κινηματογράφο εκτός Αμερικής», θέλοντας να υπογραμμίσει ότι ο όλος πανικός που προκλήθηκε με τις αντιδράσεις του κινήματος του Me Too, ίσως ήταν και η αρχή της μεγάλης πτώσης.

Σε λίγες μέρες στην Ελλάδα κάνει πρεμιέρα η ταινία «Minamata», μια παραγωγή χωρίς να έχει στον οικονομικό παραγωγικό της πυρήνα Αμερικανικά κεφάλαια, με ένα θέμα άκρως πολιτικό, τη συνεχή και εν γνώση καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στην Ιαπωνία αλλά και των ανθρώπων που είχαν υποστεί τις συνέπειες.
Ο ήρωας που υποδύεται, ο φωτογράφος W. Eurene Smith, σε μια στιγμή της ταινίας θα πει, θέλοντας να υποστηρίξει ότι καταλαβαίνει τους λόγους που οι Ιάπωνες δεν τους αρέσει να φωτογραφίζονται, πως και παλιότερα στην Αμερική υποστηριζόταν ότι «η φωτογραφία κλέβει ένα μέρος της ψυχής σου. Το ίδιο όμως ισχύει και για την ψυχή του φωτογράφου». Αυτό το ρητό μοιάζει να είναι και ένα κύριο ερώτημα για τον Τζόνι Ντεπ, κάπως τροποποιημένο, αφού κατ’ εκείνον πάντα, οι ταινίες και η διασημότητα έχουν κλέψει ένα μέρος της ψυχής και της ζωής του, αφού εκτεθειμένος στα φώτα της προβολής, έχει χάσει μέρος της ατομικότητας και της ιδιωτικότητας.

Σε άλλα, πιο ρηχά νέα, στο κόκκινο χαλί για το Masterclass του παρευρέθηκαν οι οργισμένες υποστηρίκτριες του me too Μίρα Σορβίνο και Ρεμπέκα Χολ, χαμογελαστές και ευτυχισμένες, αρκετά παράξενο αν αναλογιστούμε ότι έχουν εκφράσει ανοιχτά την εχθρότητα στον σκηνοθέτη τους Γούντι Άλεν, που και αυτός έχει κατηγορηθεί από την κόρη του για κακοποίηση.

Κοινωνικό στραβοπάτημα; Και κανονικό θα προσέθετα, αφού και οι δύο γλίστρησαν κυριολεκτικά όταν τους μετέφεραν οι φωτογράφοι σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα για να φωτογραφηθούν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος