Τι συμβαίνει στο Κτίριο 8 του Facebook ;

Πριν από έναν χρόνο, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ ξεκίνησε να να προσλαμβάνει κορυφαίους επιστήμονες από διάφορους τομείς για να επανδρώσει την ομάδα του Κτιρίου 8, ενός ερευνητικού κέντρου που επικεντρώνεται στην κατασκευή νέων προϊόντων hardware. Η έρευνα και τα προτζεκτ πάνω στα οποία δουλεύουν οι επιστήμονες τα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου καθώς ελάχιστες πληροφορίες είναι γνωστές.

Σύμφωνα με το Business Insider, σήμερα υπάρχουν τέσσερα πρότζεκτ σε εξέλιξη και αφορούν στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης και της συνδεσιμότητας. Το τέταρτο πρότζεκτ επικεντρώνεται στην τεχνολογία σάρωσης (scanning) του εγκεφάλου που ηγείται ο Μαρκ Σεβιλέ, ένας νευροεπιστήμονας του πανεπιστημίου John Hopkins ο οποίος πρόσφατα κατασκεύασε ένα προσθετικό χέρι που κινείται με την δύναμη της σκέψης.

Την ομάδα του Κτιρίου 8 ηγείται η Ρετζίνα Ντούγκαν, πρώην στέλεχος της DARPA και της Google, που όπως δήλωσε, ελπίζει να αξιοποιήσει τα καλύτερα ερευνητικά μυαλά του κόσμου για να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Facebook υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας με 17 πανεπιστήμια αλλά και με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Το όραμα του Ζούκενμπεργκ όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, είναι να μπει δυναμικά στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και να καταφέρει να συνδέσει τα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπων που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ. Από ό,τι φαίνεται και με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουμε σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στο Κτίριο 8, το αποτέλεσμα αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον.

Για όσους ενδιαφέρονται, το Facebook στην σελίδα του, www.facebook.com/careers/teams/building8/
ανακοινώνει κατά καιρούς διάφορες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ :
www.businessinsider.fr/uk/facebooks-building-8-working-on-camera-augmented-reality-mind-reading-projects-2017-3/?utm_content=buffera43bc&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος