Να διασφαλίσουν τα κοινοβούλια του Συμβουλίου της Ευρώπης την οικονομική βιωσιμότητα του Οργανισμού λόγω της αναστολής συμμετοχής της Ρωσίας

Την πρωτοβουλία, που ψηφίστηκε στη γερμανική βουλή, να διασφαλίσει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν θα υποστεί καμία μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη οικονομική ζημιά ως αποτέλεσμα της απόφασης του Οργανισμού να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας λόγω των ένοπλων επίθεση κατά της Ουκρανίας», χαιρέτισε ο Τίνυ Κοξ, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κάλεσε τα κοινοβούλια των 46 άλλων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και να πιέσουν για αυξημένη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις τους για να καλύψουν οποιαδήποτε πιθανή απώλεια ρωσικών συνεισφορών στον Οργανισμό. «Με βάση τις συζητήσεις» που είχα με πολλούς συναδέλφους βουλευτές από διάφορα κράτη μέλη, ειπε ο Τινη Κοξ,  «είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συντριπτική υποστήριξη για αυτό» και πρόσθεσε, ότι «ας μην γίνει κανένα λάθος καθώς η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη να ανταποκριθεί στις οικονομικές της δεσμεύσεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «είναι σαφές, σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, ότι οι αξίες που υποστηρίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι πιο απαραίτητες από ποτέ, και ότι ο οργανισμός πρέπει να παραμείνει οικονομικά βιώσιμος μακροπρόθεσμα. Έχουμε λάβει από κοινού μια θέση αρχών για την εντελώς αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το να δράσουμε τώρα, με αλληλεγγύη, θα διασφαλίσουμε ότι το έργο μας δεν θα χρειαστεί να υποφέρει εξαιτίας αυτής της στάσης».

Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος