Νέες δράσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Μέτωπο φορέων του χώρου του εμπορίου, ενάντια στην εργασία τις Κυριακές, έχει διαμορφωθεί από αντίστοιχες οργανώσεις.

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 και ώρα 10.00 στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, 1ος όροφος) στο πλαίσιο της ανακίνησης της απελευθέρωσης των Κυριακών.

Όπως αναφέρουν από κοινού: “Οι οργανώσεις μας, εκπροσωπώντας το σύνολο σχεδόν των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου, εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Είναι εμφανέστατο ότι η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.

Οι στόχοι είναι πολλοί: να ελέγξουν την αγορά, συντρίβοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσα από την εγκαθίδρυση ολιγοπωλιακών συνθηκών και πρακτικές συμφωνημένων τιμών και «προσφορών» αλλά και να ανατρέψουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων επιβάλλοντας και διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των  καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες των οργανώσεων μας αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αποτελεί αναμφίβολα παγκόσμια πατέντα η θεωρία που διακινείται, ότι με δεδομένο το χαμηλότερο εισόδημα των πολιτών, θα υπάρξει αύξηση κατανάλωσης και εξ αυτού αύξηση θέσεων εργασίας”.

Επίσης το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια, ανακοίνωσε για την Κυριακή 7/5, στις 9.30πμ, στην Ερμού (Σύνταγμα) απεργιακή συγκέντρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος