Ορόσημο το Eurogroup της 24ης Μαΐου–Το Σαββατοκύριακο η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Ορόσημο χαρακτηρίζεται το Eurogroup της 24ης Μαΐου, με την κυβέρνηση να κάνει αγώνα δρόμου για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών με τα προαπαιτούμενα.

Εντός της εβδομάδας, οριστικοποιούνται οι αποφάσεις κυβέρνησης και δανειστών για τα μείζονα ζητήματα της έμμεσης φορολογίας, του μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών αποκλίσεων, των κόκκινων δανείων και του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να καταστεί εφικτή μια συμφωνία στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Κομισιόν για να περιοριστεί το χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τον αυτόματο «κόφτη» σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, κοινωνικές και επενδυτικές δαπάνες και επιδόματα (με εξαίρεση αυτά της ανεργίας), αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή για να ψηφιστεί την προσεχή Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στη REAL NEWS, τονίζει ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017 και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Πιθανή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ο οποίος δηλώνει σίγουρος πως ο έκτακτος μηχανισμός δεν θα τεθεί σε λειτουργία, καθώς η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβίσι, τονίζει ότι μια συμφωνία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους, που πρέπει να ελαφρυνθεί.

στο μεταξύ, σεεξέλιξη είναι η καθιερωμένη Δευτεριάτικη σύσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μάξιμου με τους στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης με θέματα τις τρέχουσες εξελίξεις εν όψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου και της Νομοθέτησης των προαπαιτουμένων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος