H Ελλάδα να λάβει 11 δισ. ευρώ μετά την αξιολόγηση σύμφωνα με το προσχέδιο της ΕΕ

Η Ελλάδα θα λάβει την δόση των 11 δισ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αναφέρει το προσχέδιο της ΕΕ σύμφωνα με το Bloomberg. Eπίσης, βλέπει βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους σε σύγκριση με τον περασμένο Αύγουστο και καλεί να “κλειδώσουν” τα επιτόκια των δανείων διάσωσης σε χαμηλά επίπεδα.

Από τα 11 δισ. ευρώ, 3,8 δισ. θα κατευθυνθούν για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και 7,2 δισ. ευρώ θα μπουν σε ένα ξεχωριστό λογαριασμό για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες και η αποπληρωμή χρέους. Ομως, τα 3,8 δισ. ευρώ μπορεί να διατεθούν σε δόσεις.

Το προσχέδιο της Κομισιόν, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το EWG που συνέρχεται το απόγευμα, αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιμήκυνση των λήξεων του χρέους και περιόδους χάριτος ενώ προβλέπει χρηματοδοτικό απόθεμα 23 δισ. ευρώ στο τέλος του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Επίσης, αναφέρεται στην επιστροφή των κερδών από τα προγράμματα αγοράς ελληνικών ομολόγων (SMP και ANFA) της ΕΚΤ στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος