Αυστηρές ποινές για “πειραγμένες” αντλίες και νοθευμένα καύσιμα (video)

Αυστηρές ποινές για τη νοθεία στα καύσιμα προβλέπει η τροπολογία των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών, που κατατέθηκε στην βουλή.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται αυξημένα πρόστιμα, λουκέτο σε επιχειρήσεις και απαγόρευση επαναδραστηριοποίησης στην αγορά για τον υπεύθυνο της επιχείρησης αλλά και τους συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού επί μια δεκαετία.

Οι “πειραγμένες” αντλίες αλλά και τα νοθευμένα καύσιμα είναι εφιάλτης για χιλιάδες οδηγούς ενώ οι επιτήδειοι που κλέβουν στην αντλία τους καταναλωτές πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά.

Το νέο ποινολόγιο ωστόσο προβλέπει πλέον οριστικό λουκέτο στα πρατήρια με τις πειραγμένες αντλίες.

“Πληγή” το λαθρεμπόριο καυσίμων για τα δημόσια έσοδα

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και των ελλιπών παραδόσεων μέσω παρεμβάσεων στη λειτουργία των αντλιών, η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, υπογράμμισε ότι “το ελληνικό Δημόσιο χάνει από 200 έως 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από ανείσπρακτους φόρους λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων, τη στιγμή που το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις που μας ζητούσαν οι δανειστές δεν ξεπερνούσαν τα 400 εκατ.”

Η κ. Τζάκρη, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία, καθώς όπως είπε “αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που έχει απέναντί του μια μικρή ομάδα αθλίων λαθρεμπόρων”, και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων “έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ριζικά, και όχι με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, που θα έδινε δυνατότητα παλινδρόμησης του φαινομένου”.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Σχετική είδηση:Αυστηροποιούνται οι ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος