Μπορούμε να φθάσουμε σε συμφωνία για το χρέος λέει ο Ντάϊσελμπλουμ

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο CNBC.

«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και έτσι νομίζω πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 στη πόλη Sendai στην Ιαπωνία.

Χωρίς να κατονομάζει το ΔΝΤ ή την Γερμανία, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως αυτοί που τάσσονται υπέρ μιας μεγάλης, εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει πως δεν χρειάζεται ελάφρυνση επίσης έχουν αλλάξει στάση «λίγο», βοηθώντας να κλείσει το χάσμα στις διαπραγματεύσεις.

«Φέτος ή τον επόμενο χρόνο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε ο κ. Ντάϊσελμπλουμ. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε αρκετές επιλογές που μπορούμε να εξετάσουμε σε ό,τι αφορά τη λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζάκ Λιού δήλωσε, σύμφωνα με την WSJ, στο πρόεδρο του Eurogroup ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ευλυγισία στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Αργότερα, μιλώντας αυτή την φορά στο Bloomberg News, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση“.

Είναι μια κατάσταση εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα” στο ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. “Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα,” συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος