Χ. Γκότσης: “Η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μετά από τον Σεπτέμβριο” (audio)

Ο Χαράλαμπος Γκότσης Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην παρούσα συγκυρία.

Ο κ. Γκότσης αναφερόμενος στα αρνητικά φαινόμενα, όπως ο κίνδυνος κλεισίματος μεγάλων επιχειρήσεων, είπε πως «αυτά συμβαίνουν και στις καλές εποχές γιατί η οικονομία έχει εξυγιαντικούς μηχανισμούς», αλλά επεσήμανε ότι εδώ έχουμε μία ιδιαίτερη περίπτωση καθώς η ελληνική οικονομία «έχει χάσει το 25% της παραγωγής της, δηλαδή του εθνικού εισοδήματος, κάτι που σημαίνει ότι έχει πέσει αντίστοιχα σε πολύ μεγάλο βαθμό και η αγοραστική δύναμη των πολιτών».

Για την περίπτωση Μαρινόπουλου ο κ. Γκότσης είπε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι το άφησαν το πράγμα». Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που οι αναταράξεις από το brexit άρχισαν να κοπάζουν, βλέπουμε τα πράγματα λιγάκι πιο ψύχραιμα, αντιλαμβάνεστε, ότι θα ηρεμήσουν κι οι αγορές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αισιοδοξία, που εξέφρασε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, σχετικώς με την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Γκότσης είπε πως «όλες οι εκτιμήσεις κατατείνουν προς τα ‘κει, ότι δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο (του ’16) θα είναι καλό εξάμηνο, θα ισορροπήσει η οικονομία μέσ’ το καλοκαίρι και σιγά σιγά θ’ αρχίσει να ανακάμπτει μετά από τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Γκότσης διευκρίνισε ότι “η ανάκαμψη της οικονομίας δεν διαχέεται ταυτόχρονα και ισομερώς στα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και άτομα στην παραγωγική διαδικασία”.

Τέλος, αναφερόμενος στις προοπτικές επενδύσεων, ο κ. Γκότσης είπε ότι «έχουν γίνει πολλές και σημαντικές κινήσεις τον τελευταίο καιρό», κι έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα :«το Investment Forum στην Ν. Υόρκη, όπου εκεί παρουσιάστηκαν 23 ελληνικές επιχειρήσεις, στα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια», «την επίσκεψη Γκάμπριελ του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, που είναι ταυτόχρονα και υπουργός οικονομικών με 40 επιχειρηματίες»… «και το τρίτο είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα». «Από όλα αυτά λοιπόν θα φανούν τα αποτελέσματα στην διαδρομή», κατέληξε ο κ. Γκότσης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος