Διαπραγματεύσεων συνέχεια την Πέμπτη – Αισιοδοξία παρά τις διαφορές (video)

Συνεχίζεται στις 10 το πρωί της Πέμπτης, ο κύκλος επαφών της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο πλαίσιο της συνεργασίας για τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την Τετάρτη στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και η καυτή ατζέντα των εργασιακών.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές για το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα, ενώ έγινε συζήτηση για τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η συζήτηση συνεχίζεται και πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμουν ότι τελικά θα βρεθεί συμβιβασμός.

Την Πέμπτη θα τεθούν θέματα επίλυσης εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων ανεξαρτήτως ύψους.

Διαπραγματεύσεων συνέχεια την Πέμπτη – Αισιοδοξία παρά τις διαφορές (video)Στο επίκεντρο και τα εργασιακά. Η πρώτη συνάντηση Κατρούγκαλου-θεσμών ήταν διερευνητική. Η επίσημη συζήτηση θα αρχίσει μετά τις 17 Οκτωβρίου, όταν θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Έως τότε θα έχει εκδοθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών. Βάση της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά θα είναι το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη διερευνητική, όπως τη χαρακτήρισε, συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Για τις ομαδικές απολύσεις, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η οποιαδήποτε ουσιαστική, δεσμευτική συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αναμένεται τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Το πρόγραμμα συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών για την Πέμπτη:

10:00-12:00 Δημοσιονομικά (Ε.Τσακαλώτος-Γ.Χουλιαράκης)
12:00-13:00 Συνταξιοδοτικό (Γ. Κατρούγκαλος)
14:00-18:00 Χρηματοπιστωτικά (Τσακαλώτος-Σταθάκης-ΤτΕ-ΗFSF)
18:30-19:30 Δικαιοσύνη (Ν. Παρασκευόπουλος)

Συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Alois Stoger είχε την Τετάρτη το βράδυ ο υπουργός Εργασίας. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα εργασιακά με έμφαση την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει τη χώρα στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Την Πέμπτη ο Αυστριακός υπουργός Εργασίας θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετική είδηση: Μαραθώνιος επαφών Θεσμών-κυβέρνησης (video)

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος