Eνίσχυση της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις συστήνει ο ΟΟΣΑ

Την άρση 356 κανονιστικών εμποδίων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, προτείνει ο ΟΟΣΑ με έκθεση που φέρει τον τίτλο «Αξιολόγηση των επιπτώσεων της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η εν λόγω έκθεση είναι μια ανεξάρτητη μελέτη που ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και που έγινε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Η ενίσχυση του ανταγωνισμού είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία στην Ελλάδα» δήλωσε ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία κατά την παρουσίαση της έκθεσης. «Η εφαρμογή των συστάσεων της παρούσας έκθεσης, θα στηρίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν ήδη αναληφθεί για να επιτραπεί στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης» τόνισε ο ίδιος.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η χαλάρωση των περιορισμών που έχουν εντοπισθεί σε ορισμένους τομείς θα έχει θετική επίδραση της τάξεως των 414 εκατ. ευρώ περίπου, για την ελληνική οικονομία.

Η μελέτη του ΟΟΣΑ καλύπτει πέντε τομείς : Ηλεκτρονικό εμπόριο, κατασκευές (οικοδομές), μέσα ενημέρωσης (Media), χονδρικό εμπόριο και κάποιους τομείς της μεταποιητικής βιομηχανίας όπως τα χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα.

Οι τομείς αυτοί εκφράζουν συνολικά το 11,2% του ΑΕΠ και το 16,7% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση ανάμεσα στα οφέλη που απορρέουν από τον ανταγωνισμό είναι η μείωση των τιμών για τους καταναλωτές, περισσότερες επιλογές, καλύτερη ποιότητα σε υπηρεσίες και προϊόντα, δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και αύξηση επενδύσεων στην καινοτομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος