Επενδύσεις με σεβασμό στο ευρώ στόχος του Δ.Παπαδημητρίου (video)

Καθήκοντα ανέλαβε το πρωί της Δευτέρας, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από τον απερχόμενο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξανδρου Χαρίτση και του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της Οικονομίας  υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του θα είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων με σεβασμό στο ευρώ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε επίσης, ότι η ελληνική οικονομία θα είναι ανοιχτή στο επενδυτικό κοινό και πως θα οικοδομηθεί βαθμιαία σχέση εμπιστοσύνης με τους επενδυτές.

Σηκώνουμε είπε από σήμερα τα μανίκια και αρχίζουμε σκληρή δουλειά, ενώ ευχαρίστησε τον Γιώργο Σταθάκη για το έργο του στο Υπουργείο.

Ο Γιώργος Σταθάκης, υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου, έχει βάλει τα στερεά θεμέλια πάνω στα οποία θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες των δύο δύσκολων τελευταίων ετών.

Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στους υφυπουργούς, Θεοδώρα Τζάκρη και Αλέξανδρο Χαρίτση.

Παραδοχή Δ. Παπαδημητρίου: Ήταν λάθος η άποψη για έξοδο της χώρας από το ευρώ 

Συγκεκριμένα, κληθείς ο κ. Παπαδημητρίου, να απαντήσει σε ερώτημα για τις θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν, σημείωσε τα εξής:
Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα εγώ ήμουν ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πράγματα. Όταν όμως έρχεται η στιγμή που καλούνται να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα, τότε διαπιστώνουν ότι κάποια πράγματα που έχουν πει μπορεί να είναι και λάθος.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση:Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος