Η κρίση στην Ευρωζώνη είναι πίσω μας λέει ο Ρέγκλινγκ

Το ευρώ είναι μία επιτυχία και η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει βασικά την κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

“Η κρίση είναι πίσω μας,” τόνισε ο Ρέγκλινγκ στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

O ίδιος πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις που έχουν κάνει γνωστοί οικονομολόγοι, όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ και ο Πωλ Κρούγκμαν για την Ευρωζώνη και το ευρώ έχουν διαψευσθεί, προσθέτοντας ότι δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Οι αγορές, για παράδειγμα, δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη,” πρόσθεσε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι η Ευρώπη είχε ορισμένα ευνοϊκά θεμελιώδη δεδομένα που αποδείκνυαν ότι η ΕΕ τα πάει καλά, αν όχι καλύτερα, από τις ΗΠΑ.

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία και η ανάπτυξη εύθραυστη στην ΕΕ παρά την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Ομως, ο επικεφαλής του ESM παρατήρησε ότι το κατά κεφαλή εισόδημα είναι περίπου το ίδιο με τις ΗΠΑ και η ΕΕ έχει “πολύ καλύτερη κατανομή εισοδήματος“.

Τα τελευταία 15 χρόνια, το 80% των Ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχουν δει πραγματική αύξηση εισοδήματος. Στις ΗΠΑ, ξέρουμε ότι είναι μόνο το 10%-20%. Μια μεγάλη διαφορά υπέρ της Ευρώπης,” πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος