Συνάντηση Τσακαλώτου- Nouy για “κόκκινα δάνεια”, ΔΣ τραπεζών

Η διαχείριση των προβληματικών δανείων και οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια (ΔΣ) των τραπεζών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Danièle Nouy, επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), σήμερα, Πέμπτη, στη Φρανκφούρτη.

Το SSM, το οποίο έχει αναλάβει την εποπτεία των συστημικών τραπεζών από τον Νοέμβριο του 2015, πιέζει εδώ και καιρό για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ενεργή διαχείριση των προβληματικών δανείων, κυρίως των επιχειρηματικών.

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνάντηση με έμφαση στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών των επιχειρήσεων. Η ρύθμιση προβλέπει το κούρεμα των δανείων και των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για εταιρείες που θα κριθούν βιώσιμες.

Το θέμα των αλλαγών στα ΔΣ των τραπεζών βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ελληνική πλευρά για να εκταμιευθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ που υπολείπεται για να εισπραχθεί το σύνολο των 10,3 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί στα πλαίσια της πρώτης αξιολόγησης.

Ενα άλλο θέμα που ίσως θιγεί είναι η δια νόμου προστασία από τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες των στελεχών των τραπεζών και υπηρεσιακών παραγόντων του δημοσίου που βάζουν τις υπογραφές τους σε αναδιαρθρώσεις δανείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος