Παραμένουν οι διαφωνίες, αλλά και βήματα προσέγγισης ΔΝΤ-Βερολίνου (video)

Το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ανέφερε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν είναι ακόμη αρκετά σαφή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O κ. Σόιμπλε πρόσθεσε πως περιμένει να υπάρξει λύση στο ελληνικό θέμα, εκφράζοντας την ελπίδα για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Η κ. Λαγκάρντ, το όνομα της οποίας έχει ακουσθεί για την θέση του πρωθυπουργού της Γαλλίας, τόνισε πως συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συμπληρώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένοι στο ανωτέρω θέμα.
“H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών κ. Καζιμίρ ανέφερε την Πέμπτη στην Κύπρο ότι διαφαίνεται συμφωνία για την χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι η κ. Λαγκάρντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετική είδηση: G7: «Φυσικά θα συζητηθεί» το ελληνικό ζήτημα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος