SETE: Ανοδικές τάσεις διαφαίνονται στον τουρισμό το 2017

Τα στοιχεία για την επερχόμενη σεζόν φαίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με σαφείς ανοδικές τάσεις για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα αλλά η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης καθώς και η ευρύτερη πολιτικοοικονομική αστάθεια δεν επιτρέπουν τον εφησυχασμό τονίζει το δελτίο του SETE Intelligence τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές του SETE Intellignece αναφέρουν ότι ο τουρισμός διεθνώς εξακολουθεί να αναπτύσσεται (εκτιμήσεις ΙΡΚ για διεθνή ταξίδια από Ευρωπαϊκές χώρες στο +4% για το 2017, από Ασιατικές χώρες και από ΗΠΑ στο +6%) αλλά η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πλήττεται από την υψηλή φορολογία που δημιουργεί σημαντικά αντικίνητρα για εργασία και επιχειρείν.

Αναφορικά με τις αγορές ελληνικού ενδιαφέροντος για τον τουρισμό, μετά το BREXIT και την διολίσθηση της στερλίνας με τον αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο στα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό, σημαντικές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν εκλογές το 2017, τονίζει.

Αυτό προκαλεί αβεβαιότητα και δεν αποτελεί καλό σύμμαχο για καταναλωτικές δαπάνες, περιλαμβανομένων και των ταξιδιωτικών, τονίζει.

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν θετική εξέλιξη για τον τουρισμό την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, όπου σε έκταση 438.000 στρεμμάτων ο επενδυτής θα κατασκευάσει resort 35.000 τ.μ. ενώ παράλληλα θα διατηρηθεί και η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στα ¾ περίπου της συνολικής έκτασης.

Αντίθετα, οι ίδιοι θεωρούν αρνητική εξέλιξη, ιδιαίτερα για την ανάπτυξη του City Break, την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος