Συνάντηση της ηγεσίας του ΤΧΣ με το SSM για τα ΔΣ των τραπεζών

Ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Γιώργος Μιχελής και ο διευθύνων σύμβουλος Χριστόφορος Στράτος βρίσκονται στη Φρανκφούρτη για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με την πρόεδρο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί.

Η συνάντηση γίνεται κατόπιν αιτήματος της μεταβατικής διοίκησης του ΤΧΣ , η οποία θα θέσει το θέμα της στελέχωσης των διοικητικών συμβουλίων (ΔΣ) των τραπεζών σύμφωνα με έγκυρη πηγή.

Το βασικό επιχείρημα του ΤΧΣ είναι πως ο νόμος θέτει πολύ αυστηρά κριτήρια για την επιλογή των στελεχών με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι τράπεζες να βρούν τα κατάλληλα άτομα. Θα ζητήσει λοιπόν είτε να αλλάξει ο νόμος, είτε να γίνει γίνει πιο ελαστική η ερμηνεία των διατάξεών του.

Πριν λίγο καιρό, ο κ. Μιχελής δήλωσε πως δεν θα δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση των ΔΣ των τραπεζών που λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το ΤΧΣ θα πρέπει να εγκρίνει τα νέα μέλη που θα προταθούν από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών εφόσον έχουν πάρει το πράσινο φως από τον SSM.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με την κ. Νουί την προηγούμενη εβδομάδα στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης των “κόκκινων δανείων” και της στελέχωσης των ΔΣ των τραπεζών εκτός των άλλων σύμφωνα με ανεπίσημες διαρροές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος