Ταγιάνι: Επιζήμια για την ευρωζώνη μία έξοδος της Ελλάδας

Η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, καθώς «η έξοδός της θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές συνολικά στην οικονομία τη Ευρώπης», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα και αύριο οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Μ. Σχοινάς.

«Να κρατήσουμε ενωμένη την ΕΕ»

«Μεσομακροπρόθεσμα θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες, διότι θα φαινόταν ως ήττα της Ευρώπης. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο και γενικότερο συμφέρον: Πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα πρέπει βέβαια να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι των δανειστών, «αλλά πρέπει να δοθεί στους Έλληνες ακόμα μια ευκαιρία».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, «σήμερα και αύριο» επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για να συνεχίσουν την εργασία τους για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως η Επιτροπή καλωσορίζει τη «συναντίληψη» που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα οι τέσσερις θεσμοί και η οποία επιτρέπει την επιστροφή τους στην Αθήνα «στις αρχές αυτής της εβδομάδας». Ο ίδιος διευκρίνισε πως κάποιοι από τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα και κάποιοι αύριο.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους μας και είμαστε πεπεισμένοι πως λύσεις μπορούν να βρεθούν, όπως γινόταν πάντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η συνέχιση της προόδου και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό πρόγραμμα», κατέληξε ο Μ. Σχοινάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος