Το taxis άνοιξε – Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση των νέων εντύπων

Έως το τέλος Ιουνίου, θα μπορούν οι περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι να υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση εισοδήματός τους. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για την βήμα προς βήμα συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε1.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι:  «Η έγκαιρη επικοινωνία των φορολογουμένων και των λογιστών φοροτεχνικών κατά τη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι παραπάνω από αναγκαία.

Καλούμε όλους να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις στην εκπλήρωση της φορολογικής τους υποχρέωσης, ώστε να μην παρουσιαστεί το φαινόμενο της μαζικής συγκέντρωσης δηλώσεων προς υποβολή την τελευταία στιγμή, η οποία εξάλλου δυσχεραίνει υπέρμετρα και το έργο των λογιστών φοροτεχνικών.

Από την πλευρά του, το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει την ομαλή ροή και εξέλιξη της διαδικασίας».

Οδηγίες για την συμπλήρωση του Ε3

Λίγες ώρες μετά το άνοιγμα του Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευσε μέσω της Διαύγειας τις πρώτες οδηγίες συμπλήρωσης.

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του Ε3, την κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωση φορολογικού έτους 2015, έντυπο το οποίο συμπληρώνεται από ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος