Τσακαλώτος: Αλλάζει η ψυχολογία των αγορών – Τι είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία (video)

Το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα κατατίθεται αύριο στη Βουλή και τη Δευτέρα αρχίζει η συζήτηση στις διαρκείς επιτροπές. Tους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των επιτροπών ενημέρωσαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και άλλοι αρμόδιοι υπουργοί.

Ουσιαστικά το αφορολόγητο για τον άγαμο, από 5600 ευρώ, το 2020, όπως έχει κλειδώσει στο πλαίσιο τη συμφωνίας, θα φτάσει στα 6250, όπως ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είναι μέλη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, όπου τη Δευτέρα εισάγεται προς συζήτηση το πολυνομοσχέδιο. Και εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, ότι επιτυγχάνεται με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22 στο 20% για τα φυσικά πρόσωπα. Από κει και πέρα είναι κατανοητό ότι το αφορολόγητο θα έχει αντίστοιχη αύξηση για έγγαμους με παιδιά. Υπογράμμισε επίσης ότι ο ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια από 1/07/2017 μειώνεται από το 24% στο 13%, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην εικόνα της αγοράς ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας: “Η ψυχολογία των αγορών είναι καλή. Τα σπρεντ πέφτουν, υπάρχουν μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ που περιμένουν”, είπε ο κ.Τσακαλώτος, και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι ο πρώτος που είπε ότι η συμφωνία δεν είναι ούτε άσπρο ούτε μαύρο, αλλά η αντιπολίτευση έφερνε μνημόνια χωρίς ούτε ένα ευρώ αντίμετρα και επιβαρύνοντας τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Εκτίμησε δε ότι με τα αντίμετρα θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση η ΝΔ.

Πολύωρη σήμερα η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο, Πολάκη, Παπανάτσιου αργότερα αναμένονται ο Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέα Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης. Περιγράφεται σύμφωνα με πληροφορίες πολύ καλό κλίμα, σε αυτή τη διαδικασία ενημέρωσης, με τους βουλευτές να θέτουν ερωτήματα γύρω από μέτρα-αντίμετρα και τον τρόπο εφαρμογής τους. Και να λένε σύμφωνα με πληροροφίες ότι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες με τα μέτρα της συμφωνίας αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση.

Ενημέρωση αύριο αναμένεται και από την Εφη Αχτσιόγλου.

–Απάντηση σε επικριτικά σχόλια για τις ανακοινώσεις που αφορούν προσλήψεις σε Υγεία – Παιδεία και σε σημερινό δημοσίευμα των εφημερίδας Τα Νέα όπου γίνεται λόγος για πέτσινες προσλήψεις έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές παραθέτουν σειρά στοιχείων για τις προσλήψεις στην Υγεία που ήδη έχουν γίνει σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και για θέσεις από προκηρύξεις που βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής, σε εξέλιξη ή θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα. Ήδη αναφέρουν, έχουν αναλάβει υπηρεσία 8591 άτομα στο χώρο της Υγείας, οι 2684 μόνιμοι. Συνολικά μαζί με τις προκηρήξεις που έρχονται 18.610 άτομα προσωπικό στο χώρο τις Υγείας, 8340 μόνιμοι.

Σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης: Οι “γνωστοί – άγνωστοι” της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προσπαθούν να μειώσουν τη δουλειά της κυβέρνησης και στο χώρο της Υγείας. Φυσικά, δεν παραθέτουν ούτε ένα στοιχείο… Δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Δύο χρόνια, τώρα, επιδίδονται καθημερινά στην ίδια προσπάθεια μήπως και ακυρώσουν κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης -ματαιοπονούν!

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος