Η Wanda ενδιαφέρεται για τη μαζική ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα (video)

Για τον βαθύ θαυμασμό του για ένα από τα μεγάλα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των επιτευγμάτων του ανθρώπου, έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ξενάγησή του στο περίφημο Σινικό Τείχος που το επισκέφθηκε στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε μάλιστα ως τον υψηλοτερο πυργίσκο του νοτίου τμήματος του Τείχους.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Wang Jianlin, πρόεδρο του χρηματο-οικονομικού κολοσσού της Κίνας Wanda Group, που δραστηροποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων Πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.

Το 2015 το ενεργητικό του ομίλου ήταν 85,65 δισ. ευρώ και τα έσοδα του ανήλθαν σε 39 δισ. ευρώ. Ειδικά η Wanda Cultural Industry Group είναι ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της Κίνας, με τέσσερεις τομείς δραστηριοτήτων: παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, αθλητικές διοργανώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, παιδική διασκέδαση.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Wanda Group, του οποίου ο πατέρας ήταν συνοδοιπόρος του Μάο στη θρυλική Μεγάλη Πορεία, εξέφρασε το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού για τη μαζική ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα και για τη δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Μάλιστα, συμφωνήθηκε κλιμάκιο της Wanda Group να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από δυο μήνες και αφού γίνει η σχετική προετοιμασία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη Δευτέρα 4/7/2016 την ευκαιρία να υπογραμμίσει το στρατηγικό ενδιαφέρον της Αθήνας στην ανάπτυξη των σχέσεων με το Πεκίνο, στις συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Επίσης θα υπογραφούν και οι διμερείς συμφωνίες που θα βάλουν τη σφραγίδα της αναβάθμισης της συνεργασίας των δυο χωρών.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιχειρηματικό φόρουμ, εκεί αναμένονται τοποθετήσεις από τους δυο πρωθυπουργούς.

Σε ότι αφορά τη συνέχεια του πρωθυπουργικού προγράμματος, την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Λαού στην Πλατεία Τιέν Αν Μεν και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Γινπίνγκ.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Σαγκάη όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Coscο.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κρατικό κανάλι της Κίνας

Σχετική είδηση: Στην έδρα του κινεζικού κολοσσού Huawei ο πρωθυπουργός – «Για πρώτη φορά επενδύσεις στην Πληροφορική» (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος